REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva vertina Izraelį kaip draugišką ir patikimą partnerį, teigė Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas pirmadienį per susitikimą su Izraelio viešosios diplomatijos ir diasporos reikalų ministru Julijumi Edelštainu (Yuli-Yoeliu Edelstein).

REKLAMA
REKLAMA

Ministrai susitikime aptarė Lietuvos ir Izraelio politinius ir ekonominius klausimus, daug dėmesio skyrė Lietuvos santykių su pasaulio žydų bendruomene temai.

REKLAMA

Ministras V. Ušackas sakė, kad trečiasis Pasaulio litvakų kongresas yra labai svarbus Lietuvos tūkstantmečio ir Vilniaus - 2009 metų Europos kultūros sostinės akcentas, atspindintis didžiulį Lietuvos žydų bendruomenės indėlį į Lietuvos istoriją ir kultūrą.

Lietuvos ir Izraelio ministrai pasidžiaugė glaudesniais Lietuvos ir Izraelio dvišaliais ryšiais, stiprėjančiu bendradarbiavimu tarptautinėse organizacijose.

"Mes labai branginame santykius su litvakais, nes Jūs esate Lietuvos dalis. Norime, kad Jūs Lietuvą taip pat laikytumėte savo dalimi", - sakė V. Ušackas.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu J. Edelštainas paminėjo, kad Lietuva gali būti pavyzdžiu Izraeliui, kaip atkurti ir išsaugoti būsimoms kartoms plačiai pasaulyje pasklidusių žydų kultūros paveldą.

Ministrai Užsienio reikalų ministerijoje atidarė fotografijų parodą "Tylos gausmas", kurioje pristatomas žydų kultūros paveldas Lietuvoje. Ekspozicijos nuotraukose pristatomi daugiau kaip penkis šimtmečius turinčios Lietuvos žydų istorijos atspindžiai - sinagogų, mokyklų (ješivų), kapinių ir kitų su žydų gyvenimu susijusių vietovių vaizdai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki rugsėjo 11 dienos ministerijoje veiksiančios parodos autoriai - fotografas Raimondas Paknys, dailininkas Izaokas Zibucas, Vilniaus universiteto jidiš kalbos, kultūros ir literatūros profesorius Dovidas Kacas (Katz).

J. Edelštainas dalyvauja rugpjūčio 23-31 dienomis Vilniuje vykstančiame trečiajame Pasaulio litvakų kongrese.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų