REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Darbo partijos frakcija kategoriškai nepritaria švietimo darbuotojų atlyginimų mažinimui. Darbiečiai mano, kad krizės metu būtina taupyti, bet ne švietimo sistemos sąskaita. „Valdantieji vėl nesilaiko savo pažadų. Anksčiau su švietimo darbuotojais buvo sutarta, kad jų atlyginimai krizės metu nebus didinami, tačiau dabar jie yra ne tik mažinami, bet ir keičiasi darbo apmokėjimo tvarka, mažinamas mokyklų finansavimas, tiek per moksleivių krepšelį, tiek per savivaldybių biudžeto lėšas. Visa tai dar labiau pablogina mokytojų padėtį“, – sako Seimo Pirmininko pavaduotoja, darbietė Virginija Baltraitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarė įsitikinusi, kad savo drastiškais ir neapgalvotais veiksmais valdžia ne tik skatina protų nutekėjimą, bet ir žlugdo Lietuvos ateitį. „Susiklosčiusioje situacijoje vienintelė išeitis mokytojams – emigruoti iš šalies. Dirbdami juodus darbus užsienyje jie galės uždirbti daugiau ir bus labiau gerbiami, negu Lietuvoje. Valdžia nuosekliai naikina švietimo sistemą, skatina protų nutekėjimą ir savo rankomis žlugdo Lietuvos ateitį. Penkiolikmečių moksleivių vandalizmas Marijampolėje – ne atsitiktinumas, o tokios neatsakingos politikos pasekmė. Ir tai tik pradžia“, – įspėja V. Baltraitienė.

REKLAMA

Seimo vicepirmininkės teigimu, per visą nepriklausomos Lietuvos istoriją mokytojams niekada nebuvo skiriamas tinkamas dėmesys. Mokytojai nėra tie žmonės, kurie turėtų gelbėti Lietuvą iš krizės. „Sunku pripažinti, bet sovietmečiu mokytojo profesija buvo prioritetinė ir kur kas labiau gerbiama ne tik valdžios, bet ir visuomenės. Šveitimo srityje yra daug tobulintinų dalykų. Pavyzdžiui, galima būtų tinkamai sutvarkyti vadovėlių leidybos sistemą, atsisakyti kai kurių švietimo programų, bet jokiu būdu negalima mažinti mokytojų algų. Taip jie ne tik praranda motyvaciją kokybiškai dirbti, bet ir verčiami ieškoti papildomų pragyvenimo šaltinių. Apie jokią švietimo sistemos kokybę tokiomis sąlygomis net kalbos negali būti“, – teigia V. Baltraitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Darbiečiai mano, kad paskubomis, buldozerio principu priimta aukštojo mokslo reforma nepasiteisino, nes stringa net neprasidėjusi, todėl turi būti peržiūrėta. „Užuot atostogavę, vasarą valdantieji galėtų bent pabandyti įsigilinti į savo priimtų ir vykdomų reformų esmę, nes aklai paklusdami savo partijų vadovų nurodymams, jie daro meškos paslaugą visai šaliai“, – sako parlamentarė.

Virginija Baltraitienė yra Darbo partijos narė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų