REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ją  turėjo Dexteris, joje dirbo Mendelejevas, joje iki šiol gyvena būriai pelyčių, o JIE, išstumdę visus stalus ir išmetę kolbas, čia šoka. Rugsėjį Vilniuje startuoja šokių studija „Lab“, kurioje nuo rugsėjo „eksperimentuos“ Šarūnas Kirdeikis.

REKLAMA
REKLAMA

Žinodami, jog yra daugybė norinčiųjų šokti, o didžioji dalis nežino kur, JIE ėmėsi veikti. Surinko profesionaliausią komandą, savo rankomis įsirengė gražiausią ir jaukiausią studiją bei yra tikri, kad ir Pinokį išmokytų padarytį „bangelę“.

REKLAMA

Pavadinimas „Lab“ – žodžio Laboratorija trumpinys – įkūnija tai, kokių idėjų vedami žmonės dirbs studijoje. „Lab“  – vieta šokio eksperimentams, laisvam požiūriui, plačiai mąstantiems žmonėms ir naujų idėjų įgyvendinimui.

Vienas studijos įkūrėjų Laurynas Česnys sako:

„Studijos tikslas – kuo platesnis žmonių požiūris į šokį. Mes kursime erdvę, kurioje tiek vaikai, tiek paaugliai, tiek suaugę žmonės bei šokio profesionalai ras tinkamas sąlygas suprasti ir vystyti save kaip šokėją bei individą, kurti tai, ką jie nori kurti, išreikšti save pasitelkiant šokio kalbą. Siekiame paneigti stereotipą, jog gatvės šokiai – tik vaikų užsiėmimas bei trumpas mados klyksmas, ir norime parodyti, jog šie šokio stiliai yra rimta meno forma, reikalaujanti ilgų valandų darbo ir begalinio atsidavimo. Plačiąją Lietuvos visuomenę supažindinsime su gatvės šokiais, kurie, nors vis dar sparčiai kinta ir vystosi, jau yra pasiekę tam tikrą brandos lygį ir išaugę „video klipų šokių“ marškinėlius. Esame tikri, kad ir Lietuvoje, kaip jau yra užsienyje, šie šokiai įgaus daugiau viešumo bei turės ką duoti kiekvienam žiūrovui – tiek televizijos, tiek teatro, tiek koncertų scenose ar nestandartinėse erdvėse.“  

REKLAMA
REKLAMA

Studijoje nuolat bus dėstomi Hip-Hop, Streetdance, Show dance, Jazz, Jazz-Funk, Breakdance (Bboying) šokių stiliai, tačiau nariai taip pat turės galimybę seminarų ir nereguliarių užsiėmimų metu susipažinti ir įsigilinti į House, Popping, Locking bei klasikinius ir modernius šokius.

„Lab“ mokytojų komandoje - tik šokio profesionalai, jau eilę metų gyvenantys šokiu, besidomintys naujausiom šokio tendencijom ir žinantys realią padėtį bei šokio veidą, nes patirties jie semiasi keliaudami po pasaulį ir mokydamiesi pas aukščiausio lygio šokėjus bei mokytojus. Mokytojų komandą sudaro: Karibų kilmės dėstytojas iš Paryžiaus, šiuo metu gyvenantis Lietuvoje Hubert-Fabien Lagin, TV projektų, daugelio atlikėjų ir didžiausių Lietuvoje vykstančių koncertų choreografas Šarūnas Kirdeikis, „Ežio“ Inkubatoriaus nugalėtojai Veronika Brasaitė ir Edvinas Brasas, „Top Fint 2004” geriausias B-Boy, „Hand Stand” breiko turnyro nugalėtojas ir daugelio kitų šokio varžybų prizininkas Laurynas Žakevičius , bei dar keli šokio profesionalai, kurių atostogos užsitęsė ir jie laukiami draugiškam rankos paspaudimui pradėti darbus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laboratorije taip pat įsikurs bei skysčius iš mėgintuvėlio į mėgintuvėlį  pilstys jau ketvirtus metus gyvuojanti profesionali vaikinų šokėjų grupė „Show Makers“ bei „Tabami“ šokio teatro trupė, kuri praeitą pavasarį pristatė debiutinį savo spektaklį „Apetitai“.

Mintimis dalinasi jų vadovas Šarūnas Kirdeikis: „Džiaugiuosi galimybe būti šios naujos šokio iniciatyvos dalimi. Visa komanda yra nusiteikusi dirbti rimtai, daug ir linksmai. Kad jau esame laboratorija, galvojame įsigyti ir talismaną – sportišką baltą pelytę, bei pastatyti jai akvariumą-labirintą. Taip pat turime vieną misiją – reabilituoti youtube portale „liūdnai“ ir kartu smagiai pagarsėjusią šokėją Veroniką, kuri savo filmuke šokdama nuspiria palubėje kabančią lempą. Veronika – viena mūsų mokytojų ir, patikėkit, tikrai ne prasčiausia. Specialiai jos pageidavimu studijos lubos yra keturių metrų aukščio, tad repeticijų metu lempos turėtų likti sveikos“ , - juokėsi „Showmakers“ ir „Tabami“ šokio trupės vadovas, studijoje mokytoju dirbsiantis Šarūnas Kirdeikis.

REKLAMA

Šokių studija taip pat turi savo puslapį, kuriame žmonės galės ne tik labiau susipažinti su studijoje dėstomais šokių stiliais ir joje dirbančiais žmonėmis, bet ir bendrauti su bendraminčiais forume, peržiūrėti nuotraukas bei video medžiagą.

Kaip ir visa Hip-Hop kultūra bei su ja susiję šokiai, studija „Lab“ taip pat vadovaujasi tais pačiais principais – nesvarbu, kiek tau metų, kokia tavo odos spalva, kokia lytis, religija, svarbu, kad norėtum kurti, gyventi ir šokti pozityviai.

Eksperimentas prasideda Rugsėjį Vilniuje, Šiaurės Miestelyje, Lakūnų g. 24, 15 korpuse, prekybos centre „Parkas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų