REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiek kainuoja ligos? ne visi žinome. Dirbančiųjų išlaidas apmoka ligonių kasos. Manytina, kad finansinių nuostolių dėl ūmaus susirgimo, sutrikdžiusio pasikalbėti su šalies vadove, Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Povilas Malakauskas – nepatirs. Apie kitus irgi nesužinosime – valstybės paslaptis.

REKLAMA
REKLAMA

Su liga greitai susidoroti spėjęs VSD generolas neteko vieno iš dviejų pavaduotojų, kuriuos turėjo ginti visomis generoliškomis galiomis jau porą metų. Nuo žiniasklaidos “vanagų”, kai kurių atkaklių parlamentarų ir dar dievai žino nuo ko. Ir kas dabar?

REKLAMA

Ar D. Grybauskaitės, generolui sergant, atleistas Darius Jurgelevičius jam tikrai buvo brangus, ar ne – jis nesakys. Jis nieko niekada nekomentuoja. Nepaisant atleistąjį pareigūną persekiojusių skandalų, generolas jį ne kartą gynė ir tvirtino, jog anas visai nėra pažeidžiamas.

Ar šiuo atveju, nepaisant visų deklaracijų ir dar jam gulint ligos patale atimant tokį svarbų pagalbininką, nepažeistas paties karininko orumas ir munduro garbė? Jei taip – derėtų atsistatydinti, bet galima ir neišsiduoti – valstybės paslaptį saugant?

REKLAMA
REKLAMA

Na, o jei tiesa, kad tas pavaduotojas ir šiaip jau senokai nereikalingas? Juk sėdėjo metus laiko Gruzijoje, kur stebėjo taikos tvarumą. Visa tai, kaip ten bebūtų, iš šalies atrodo lyg koks nevykęs pokštas, valstybės saugumo reikalų ir interesų nuvertinimas.  Bent jau mano subjektyvia nuomone.

Kol kas supratau tiek, jog tam, kad vienas susikompromitavęs asmuo būtų pašalintas iš posto, reikia daugybės sutapimų ir palankių aplinkybių. Turi praeiti pora metų, pasikeisti prezidentas ir Seimo dauguma, žmogus turi turėti astsitraukimo į šiltą vietą galimybes ir jau apie metus nebūti Lietuvoje. Dar, prieš pat atleidimą, kad nebūtų nieko asmeniško, turi susirgti jo viršininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų