REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų "Šiaulių dienoms 2009" iš miesto Savivaldybės biudžeto skirta 100 tūkstančių litų. 15 tūkstančių atsieis baigiamasis lazerių ir fejerverkų šou. Visi renginiai miestiečiams ir miesto svečiams - nemokami, tik apie 3 litus už porciją kainuos nuo ankstyvo šeštadienio ryto kepamas ir vakare visiems norintiems dalinamas keptas jautis.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas tebevyksta organizatorių derybos su rėmėjais. "Kad įgyvendintume visus sumanymus, mums trūksta tiek pat, kiek jau esame gavę - 100 tūkstančių litų. Vis dar tikimės bent dalį jų surinkti", - "Šiaulių kraštui" sakė Kultūros centro direktoriaus pavaduotoja masiniams renginiams Inga Černeckienė.

REKLAMA

Organizatoriai, jei papildomai bus gauta rėmėjų lėšų, šiauliečiams ir miesto svečiams žada dovanoti brolių Kęstučio ir Gintauto Gascevičių projektą "Valdovų rūmų atidarymas". Specialiai jam iš natūralių medžiagų būtų kuriami muzikiniai instrumentai ir jais gyvai muzikuojama.

Šiemet konkursą organizuoti "Šiaulių dienų 2009" šventę rugsėjo 11-12 dienomis laimėjęs Šiaulių kultūros centras žada ir tradicinių, ir naujų renginių. Jau dabar numatytos IV pasaulio imtynių žaidynės Šiaulių arenoje ir paplūdimyje prie Prūdelio.

REKLAMA
REKLAMA

Šventė tradiciškai prasidės penktadienį šventinėmis eitynėmis ir motorizuota kolona nuo Kultūros centro Aušros alėjoje į Prisikėlimo aikštę.

"Kadangi šių metų "Šiaulių dienos" skirtos ne vien miesto 773-iajam gimtadieniui, bet ir Lietuvos vardo tūkstantmečiui paminėti, eisenos dalyvius raginsime pasitelkti fantaziją ir pasipuošti tema "Šiauliai prieš 1000 metų". Išradingiausius eisenos ir motorizuotos kolonos dalyvius tikimės apdovanoti rėmėjų prizais", - sakė I. Černeckienė.

Šventės atidaryme, atsižvelgiant į oro sąlygas, planuojama į dangų paleisti tūkstantį balandžių ir balionų. Bendrą projektą "Pasveikinkim vieni kitus" pristatys Šiaulių miesto kamerinis orkestras ir Moldovos menų meistras Konstantinas Moskovičius (panfleita), taip pat Marijonas Mikutavičius su grupe, "Saulės kliošas", Gabrielė ir grupė "Happyendles".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prisikėlimo aikštės skvere, prie fontano „Saulės diskai" vakare bus įžiebtas Šviesos skulptūrų parkas - kompozicijoje "Tūkstantmečio šviesa" susilies švytinčios saulės siekiančios žmonių figūros.

Pirmąją šventės dieną vyks folkloro vakaras, kuriame dalyvaus Aukštaitijos ir Žemaitijos folkloro kolektyvai, o vasaros parko estradoje - "Dj + Tiuning & Lazer Show" - diskoteka po atviru dangumi su lazerių ir putų šou. Čia gros Dj Jovani, dainuos vokalistė Violeta Valskytė, "Showsisters" šokėjos, "Calibra plius" automobilių klubas.

REKLAMA

Šeštadienį Kaštonų alėjoje bus demonstruojami ir mokomasi amatų. Miesto pėsčiųjų bulvare veiks tradicinė tautodailininkų dirbinių mugė. Prisikėlimo aikštėje šėls VII respublikinis vaikų ir jaunimo dainos ir šokio festivalis "Vaikystė penklinėje 2009", amfiteatre savo programą tradiciškai pristatys Šiaulių nevyriausybinių organizacijų konfederacija. Šiaulių lopšelių-darželių auklėtiniai visus norinčius vaikučius į Prisikėlimo aikštę kvies prisijungti prie kūrybinės-meninės akcijos "Gražiausias vardas - Lietuva". Jei leis orai, jos metu į dangų bus leidžiami aitvarai, o ant grindinio kuriamas didelis tematinis piešinys spalvotomis kreidelėmis. Rėmėjų lėšomis įrengiamoje scenoje prie P. Višinskio paminklo koncertuos Šiaulių kolektyvai, pelnę "Aukso paukštės" apdovanojimus.

REKLAMA

"Šiauliečio kantri muzikanto Virgio Stakėno iniciatyva bus siekiama kazu dūdele grojimo rekordo, kurio jau buvo siekta vieno iš muzikanto albumų pristatymo metu. Prisikėlimo aikštėje į koncertą "Šok su kantri!" susirinkusiems bus išdalytos minėtos dūdelės, kuriomis šie turės atlikti Virgio numatytą melodiją. Drauge su atlikėju pasirodys vaikų studija "Svirplys", kantri ir linijinių šokių klubas "Brandi kava", - vardijo I. Černeckienė.

Baigiamajame šventės koncerte pasirodys Gytis Paškevičius su grupe "Crazy Crow", Mantas Jankavičius, Jurgita Šeduikytė ir Sasha Son su grupėmis. Miesto dienas vainikuos šventinis lazerių ir fejerverkų šviesos reginys. Specialiai jam sukurta Lietuvos vardo tūkstantmečio tematikos lazerinė grafika, pradedant nuo saulės, perkūno simbolių iki Lietuvos valstybių, Šiaulių miesto simbolių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų