• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurie pagrobtųjų motorlaivio "Saturnas" įgulos narių artimuosius piktina valdžios požiūris į nelaimę. Jie sako pasigendantys ne tik informacijos, bet ir užuojautos.

REKLAMA
REKLAMA

Vieno iš pagrobtųjų motoristo-tekintojo Vladimiro Bazevičiaus duktė Kristina Bazevičiūtė su savo tėvu paskutinį kartą kalbėjosi prieš tris savaites. Tai buvo paskutinysis 63 metų "Saturno" motoristo reisas, po jo V.Bazevičius turėjo išeiti į pensiją. "Limarko" jis dirbo 18 metų.

REKLAMA

"Tuo metu "Saturnas" buvo Atlanto vandenyne ties Ispanija, - LŽ pasakojo K.Bazevičiūtė. - Ir tėvas sakė, ir tą patį kartojo Lietuvoje esantys kitų įgulos narių artimieji, pakalbėję su saviškiais, kad šį "Saturno" reisą gaubė bloga aura. Nors jie tuo maršrutu plaukė ne pirmą sykį, tačiau tąkart jūrininkai skundėsi jaučiantys, kad šis reisas kažkoks kitoks. Negeras."

Žinią, kad tėvas pagrobtas, K.Bazevičiūtei telefonu pranešė "Limarko" atstovai. "Smulkmenų nepasakojo, konstatavo, kad įkaitai yra sveiki ir gyvi, - prisiminė jūrininko dukra. - Motinai nuo to pranešimo pašlijo nervai, ji geria vaistus ir net negali išeiti iš namų. Visus reikalus dabar tvarkau aš. Tačiau mane labai sukrėtė abejingas valdžios požiūris į šią nelaimę. Suprantu, kad pinigų stinga, tačiau žmogiško supratimo iš valdžios pareigūnų norėtųsi sulaukti daugiau. Mums asmeniškai niekas iš valdžios žmonių neskambino ir su mumis nekalbėjo. Visi apie mūsų artimųjų pagrobimą kalba oficialiai ir labai abejingai. Suprantu, jie tų žmonių nepažįsta, tačiau ir patys norėtume žinoti daugiau, tačiau mums sako ne daugiau nei žiniasklaidai."

REKLAMA
REKLAMA

Vakar užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas patvirtino, kad nelaisvėje esantys lietuviai sveiki ir gyvi, tačiau neatskleidė, ar jau sulaukė pagrobėjų reikalavimų, nekomentavo konkrečių įvykio detalių. "Kompanija dirba savo kanalais, mes, Lietuvos valstybė, dirbame diplomatiniais kanalais, - aptakiai kalbėjo ministras. - Tačiau tikrai nesiderame su pagrobėjais dėl išpirkos. Bendraujame su Nigerijos valdžia ir dedame visas pastangas, kad Lietuvos piliečiai būtų saugūs ir išlaisvinti. Nuo šiol nebeteiksime jokių komentarų."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministras paragino tiek politikus, tiek įvairius komentatorius susilaikyti nuo vertinimų ir, anot V.Ušacko, spekuliacijų, kalbant apie tai, ko nežino. Mat bet kokia žinia, paskelbta Lietuvoje, atsiduria ir Nigerijos spaudos puslapiuose. O tai, pasak ministro, kenkia jų darbui.

AB "Limarko laivininkystės kompanijos" vadovas Vytautas Lygnugaris vakar sakė, kad "Saturnas" yra Nigerijos Koko uoste. Šiuo metu vyksta jo iškrovos darbai. Jiems pasibaigus įgula patrauks į Dramblio Kaulo Kranto uostą Abidžaną. V.Lygnugaris neatskleidė, kas šiuo metu yra laivo vadas, tuo patvirtino spėjimus, kad "Saturno" kapitonas Sergejus Triškinas gali būti tarp pagrobtųjų.

Mindaugas MILINIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų