• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus nusikaltimo - nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimo bei neteisėto autorių teisių ar gretutinių teisių techninių apsaugos priemonių pašalinimo. Dėl šių nusikalstamų veikų pareikšti įtarimai Kauno gyventojui D. L.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad D. L., 2006-2009 metų laikotarpiu pašalinęs legalios programinės įrangos techninės apsaugos priemones, neteisėtai parduodavo įvairių šalių piliečiams bei įmonėms šių programų naudojimo kodus. Savo paslaugas jis reklamavo viešuose internetiniuose puslapiuose, su užsakovais kontaktuodavo elektroniniu paštu.

REKLAMA

Įsigydami programinę įrangą, pastarieji pervesdavo D. L. pinigus pasinaudodami "Western Union", "Money bookers" perlaidų sistemomis arba tiesiogiai į jo paties ar jo bendrininkų asmenines sąskaitas Lietuvos ir užsienio bankuose.

Siekdamas parodyti, kad minėti pinigai gauti iš legalios veiklos, D. L. deklaravo, kad tai pajamos, gautos už konsultacijas ir už kitą individualią veiklą. Įtariama, kad tokiu būdu D. L. per keletą metų gavo apie 1 mln. litų pajamų. Tuo tarpu dėl jo nusikalstamos veiklos užsienio kompanijos, oficialiai gaminančios ir parduodančios kompiuterines programas, galėjo patirti daugiau kaip 35 mln. litų nuostolių.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp nukentėjusiųjų nuo D. L. nusikalstamos veiklos gali būti ir JAV kompanija, todėl tyrimo metu FNTT pareigūnai bendradarbiavo su JAV federaliniu tyrimo biuru.

Šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl kreipimosi į Vilniaus miesto 1 apylinkės teismą dėl kardomosios priemonės - suėmimo D. L. paskyrimo.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų