REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turbūt nekažin ką menate apie savo dienas motinos gimdoje? Tačiau mokslininkai nustatė, kad 30 savaičių embrionai turi trumpalaikę atmintį.

REKLAMA
REKLAMA

Naujojo tyrimo metu mokslininkai tyrė 100 nėščių moterų vaisius ir jų reakciją į tam tikrus vibroakustinius stimulus. Procesas stebėtas ultragarsu.

REKLAMA

Pranešama, kad pirmą kartą išgirdę labai tylų garsą vaisiai išsigando, bet procedūrą kartojant po 30 sekundžių jie priprasdavo prie garso ir daugiau nekreipdavo į jį dėmesio.

„Maždaug 30–34 savaičių žmogaus embrionas po 13–14 bandymų nustodavo kreiptį dėmesį į pašalinį garsą“, – teigia Mastrichto medicinos centro Nyderlanduose mokslininkas dr. Janas Nijhuis.

„Įsiminimai yra mokymosi ir atminties forma“, – priduria jis.

Mokslininkai teigia, kad 30 savaičių amžiaus žmogaus embrionas informaciją gali išsaugoti maždaug 10 minučių, o 34 savaičių – 4 savaites.

REKLAMA
REKLAMA

J. Nijhuis primena, kad prieš kelis dešimtmečius žmogaus embrionai mokslininkams buvo „paslaptis“ ir tik pastaraisiais metais sukaupta daugiau informacijos apie neurologinį žmonių išsivystymą iki jiems gimstant.

Į klausimą, kada atsiranda atmintis bei kiek ilgai ji mums tarnauja, mokslininkai vis dar bando atsakyti, rašoma „LiveScience“.

Mokslinė studija publikuota žurnale „Child Development“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų