• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Europos futbolo stadionus sudrebino net 38-i UEFA Europos lygos antrojo atrankos etapo mačai. Juose laimę išmėgino ir trys Lietuvos ekipos – FBK „Kaunas“, „Vėtra“ ir „Sūduva“, bet nė vienai iš jų nepavyko ne tik iškovoti pergalės, bet apskritai įmušti bent vieną įvartį.

REKLAMA
REKLAMA

„Sevojno“ (Serbija) – FBK „Kaunas“ (Lietuva) 0:0 (0:0).

Rungtynės Belgrade Lietuvos vicečempionams klostėsi sunkiai. Didžiąją laiko dalį mūsiškiai praktiškai vien gynėsi nuo pavojingų šeimininkų išpuolių, o patys serbams beveik negrasino. Artėjant dvikovai prie pabaigos „Sevojno“ futbolininkai buvo visiškai užgulę kauniečių vartus, bet lietuviai sugebėjo juos išsaugoti „sausus“.

REKLAMA

Tokiu būdu prieš atsakomąją akistatą Kaune po savaitės nė viena komanda nėra geresnėje padėtyje – abiems reikės mušti bent vieną įvartį, nes dar vienos nulinės lygiosios reikštų pratęsimą.

Marijampolės „Sūduva“ (Lietuva) – „Randers“ (Danija) 0:1 (0:1).

Susitikimas suvalkiečiams prasidėjo nelauktai: jau 23 minutę pirmąjį įvartį galvą įmušė „Randers“  vienuolikės saugas Mikkelis Beckmannas – 0:1. Maža to, atvykėliai iš Danijos ir toliau aiškiai dominavo aikštėje bei kūrė vieną progą po kitos, o jų smūgiuoti kamuoliai net kelis kartus sudrebino „Sūduvos“ vartų konstrukciją.

REKLAMA
REKLAMA

Po pertraukos žaidimas kiek apsilygino, tačiau ir toliau kur kas aktyvesni ir pavojingesni buvo danai. Tiesa, marijampoliečiams šiaip ne taip pavyko apsiginti nuo antrojo įvarčio, bet patys jie taip nė karto ir nenuginklavo varžovų vartininko, tad prieš atsakomąjį mačą atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje.

Vilniaus „Vėtra“ (Lietuva) – Helsinkio HJK (Suomija) 0:1 (0:1).

Rungtynės Vilniuje vyko nuo lietaus permirkusioje aikštėje, tačiau, kad ir kaip būtų keista, ji palankesnė buvo būtent suomiams, kurie stengėsi žaisti trumpais perdavimais. Tai davė vaisių jau 15 minutę, kai po perdavimo puolėjas iš Gambijos Dawda Bah nukreipė kamuolį į vilniečių tinklą – 0:1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrajame kėlinyje aktyviai palaikomi savo žiūrovų „Vėtros“ futbolininkai kiek atsigavo ir susitikimo pabaigoje galėjo išlyginti rezultatą, bet tiek Gedimino Paulausko, tiek Roberto Vėževičiaus bandymus neutralizavo patikimai sužaidęs HJK vartininkas.

Priminsime, kad antrosios šių porų dvikovos bus žaidžiamos lygiai po savaitės, liepos 23 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų