• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekdama sudaryti palankesnes sąlygas verslui ir panaikinti prielaidas įmonių bankrotui, Vyriausybė pakeitė alkoholio ir tabako verslo licencijavimą reglamentuojančius teisės aktus ir juose panaikino nuostatas, susijusias su licencijų galiojimo sustabdymu už mokesčių nemokėjimą laiku, praneša Ūkio ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

Sustabdžius įmonėms licencijų galiojimą, jos negali prekiauti alkoholio produktais ar tabako gaminiais, gauna mažiau pajamų, todėl jų galimybės panaikinti įsiskolinimus dar labiau sumažėja ir sudaro prielaidas įmonėms bankrutuoti.

REKLAMA

Vyriausybė panaikino atitinkamų nutarimų nuostatas, pagal kurias įmonės, turinčios alkoholio produktų ar tabako gaminių didmeninės ar mažmeninės prekybos licencijas, buvo įspėjamos apie galimą licencijų galiojimo sustabdymą, jeigu yra skolingos daugiau negu 10 tūkst. litų valstybės, savivaldybių biudžetams bei „Sodrai“.

Įmonių, turinčių licencijas verstis alkoholio produktų ar tabako gaminių prekyba, įsiskolinimai bet kuriuo atveju bus išieškomi pagal šiuo metu galiojančius mokesčių įstatymus taip kaip ir iš kitų licencijų neturinčių įmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat, pasak Vyriausybės spaudos pranešimo, siekdama įgyvendinti „vieno langelio“ principą ir sumažinti administracinę naštą verslui, Vyriausybė nusprendė panaikinti nedenatūruoto etilo alkoholio ir denatūruoto etilo alkoholio realizavimo ūkio subjektams ir denatūruoto etilo alkoholio naudojimo taisyklėse numatytą reikalavimą, kad leidimą norintys gauti ūkio subjektai pateiktų registravimo pažymėjimo kopijas ir mokėjimo pavedimą arba kvitą, patvirtinantį, kad sumokėta valstybės rinkliava.

Panaikinus šį reikalavimą, informaciją apie ūkio subjektų sumokėtą valstybės rinkliavą Valstybinė tabako ir alkoholio kontrolės tarnyba prieš išduodama leidimą sužinotų pati Valstybinėje mokesčių inspekcijoje, o Juridinių asmenų registro tvarkytojo interneto svetainėje patikrintų ūkio subjekto registravimo faktą patvirtinančius ir kitus jo registravimo duomenis.

Vyriausybė taip pat panaikino reikalavimą, kad ūkio subjektai, nusipirkę nedenatūruoto etilo alkoholio, nusipirkę ir (ar) panaudoję denatūruotą etilo alkoholį, informuotų apie šių produktų pardavimą ir panaudojimą Valstybinę mokesčių inspekciją. Informaciją apie parduotą etilo alkoholį ši institucija gauna per elektroninę informacijos sistemą tiesiai iš alkoholio produktų gamintojų, o apie panaudotą etilo alkoholį ją informuos Valstybinė tabako ir alkoholio kontrolės tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų