• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus dalyvavo pirmojo karininko laipsnio suteikimo Generolo Jono Žemaičio karo akademijos absolventams ceremonijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikindamas Lietuvos karininkų uniformą vilkinčius absolventus, Prezidentas pabrėžė, kad Lietuvos žmonės stiprūs yra tik tada, kai juos vienija bendra laisvės dvasia, pastangos laisvai ir oriai gyventi, saugoti savo šalies istoriją bei paveldą.

REKLAMA

Pasak šalies vadovo, visais laikais ir visuose kraštuose okupantai pirmiausia stengiasi pakeisti vertybių suvokimą, ištrinti istorinę atmintį, koreguoti pačią istoriją ir sunaikinti svarbiausias tautos tradicijas.

"Panašių bandymų keisti ar net falsifikuoti istorijos faktus pasitaiko ir šiomis dienomis. Todėl ypač svarbu išsaugoti mus, kaip tautą, vienijančias pamatines vertybes ir nei Lietuvos, nei Europos istorijos metraštyje neleisti atsirasti naujiems baltiems ar pilkiems puslapiams", - teigė Prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės vadovo nuomone, labai svarbu, kad tautą ir valstybę stiprinančios vertybės būtų suprantamos ir brangios kuo platesnei visuomenės daliai, ypač jaunimui.

Kalbėdamas apie Lietuvos kariuomenę, Prezidentas išreiškė viltį, kad pradėtas ir tebevykstantis kariuomenės transformacijos procesas bus tęsiamas ir dar labiau sustiprins visos valstybės saugumą.

Valstybės vadovas absolventams palinkėjo, kad tvirčiausių ir svarbiausių Lietuvos kariuomenės tradicijų tąsa virstų gražiais darbais ir geriausiais pavyzdžiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų