REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus padėkojo kadenciją baigusiam kariuomenės vadui generolui leitenantui Valdui Tutkui už sąžiningą ir uolią tarnybą aukščiausiame kariniame poste.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienio vidurdienį Katedros aikštėje per iškilmingą ceremoniją gen. ltn. V. Tutkus grąžino valdžios regalijas - skeptrą ir kariuomenės vėliavą - vyriausiajam ginkluotųjų pajėgų vadui.

REKLAMA

Ceremonijos metu kalbą sakęs valstybės vadovas pažymėjo esąs įsitikinęs, kad pareigą kariuomenės vadas atliko ypač profesionaliai, garbingai ir kūrybingai. Lietuvos kariuomenė ir jos vadas yra pelnę NATO sąjungininkų pagarbą ir yra vertinami kaip patikimi Aljanso partneriai, kuriems pavedamos sudėtingos užduotys tarptautinėse operacijose.

"Per penkerius Lietuvos narystės NATO ir generolo leitenanto Valdo Tutkaus vadovavimo metus keitėsi ir mūsų kariuomenei keliami uždaviniai. Šiandien Lietuvos kariuomenė užtikrina ne tik valstybės teritorijos apsaugą, bet ir aktyviai prisideda prie taikos ir saugumo įtvirtinimo įvairiuose pasaulio kraštuose. Tikiu, kad pradėtas ir tebevykstantis kariuomenės transformacijos procesas bus tęsiamas ir dar labiau sustiprins visos valstybės saugumą", - teigė V. Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Prezidento, dabar galime didžiuotis tarptautiniu Lietuvos kariuomenės įvertinimu, visuomenės palaikymu.

Realiausiu V. Tutkaus įpėdiniu laikomas šiuo metu NATO vadavietėje Jungtinėse Valstijose tarnaujantis brigados generolas Arvydas Pocius.

Jurijaus Azanovo fotoreportažas:



Ačiū Jurijui!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų