REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmogaus teises ginanti organizacija „Amnesty International“ teigia, kad Šiaurės Kaukaze vis dar plačiai pažeidinėjamos žmogaus teisės. Tokie teiginiai prieštarauja Maskvos skleidžiamai propagandai, kad padėtis regione stabilizavosi.

REKLAMA
REKLAMA

„Amnesty“ savo ataskaitoje aptaria 4 Rusijos autonominius regionus – Čečėniją, Ingušiją, Dagestaną ir Kabardino Balkariją. Teigiama, kad juose vis dar pasitaiko neteisėtų žmonių žudymų, grobimų. „Amnesty“ perspėja, kad regionuose veikiančios kovotojų grupuotės kelia pavojų tvarkai ir įstatymui.

REKLAMA

Tačiau čia pat perspėjama, kad pačios teisėsaugos institucijos vykdo plataus masto žmogaus teisių pažeidimus – žudynes, grobimus, neteisėtą sulaikymą, užsiima grasinimais bei persekiojimais.

Priminsime, kad Rusija teigia, kad Čečėnijos prezidentui Ramzanui Kadyrovui pavyko respublikoje įvesti stabilumą ir neseniai buvo paskelbta nuo 1999 metų Čečėnijoje vykdytos „antiteroristinės“ operacijos pabaiga. Tačiau smurtas iš esmės persikėlė į su Čečėnija besiribojančias respublikas.

Birželio pradžioje buvo mėginta pasikėsinti į Ingušijos prezidentą Junusą Bek-Jevkurovą. Jis buvo sunkiai sužeistas per savižudžio sprogdinimą. Dar anksčiau buvo nušautas Dagestano vidaus reikalų ministras Adilgerėjus Magomedtagirovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų