REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Patį vidurvasarį, liepos 15 dieną, įvyks jau trečiasis šio sezono  „Senamiesčio žiogo“ koncertas.

REKLAMA
REKLAMA

 Šis, jau ne pirmus metus rengiamas dainuojamosios poezijos koncertų ciklas Kauno Senamiesčio kiemeliuose žiūrovams pristato žinomus Lietuvos bardus ir jaunus  talentingus kūrėjus,  bei  meno kūrinių parodas, eksponuojamas atvirame ore.  

REKLAMA

Liepos 15 d. “Senamiesčio žiogo” renginyje kauniečiai bei miesto svečiai galės pamatyti ir išgirsti vieną garsiausių Lietuvos bardų, teatro ir kino aktorių bei režisierių Kostą Smoriginą. Dar studijų laikais atlikėjas pradėjo kurti dainas pagal garsių Lietuvos poetų žodžius ir  tapo vienas iš dainuojamosios poezijos žanro pradininkų. Net tie, kurie nesidomi bardų muzika tikrai yra girdėję didelio populiarumo susilaukusią grupę „Aktorių Trio“, kurią Kostas Smoriginas buvo įkūręs kartu su kolegomis aktoriais Olegu Ditkovsiu bei Sauliumi Bareikiu. Vėliau, K.Smoriginas ėmė rengti solinius koncertus, išleido kelis savo albumus ir dabar yra žiūrovų visuomet laukiamas koncertų svečias.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame, kaip ir kituose “Senamiesčio žiogo” renginiuose, taip pat pasirodys ir  jauni, talentingi bei  savo kūrybos gerbėjų jau turintys atlikėjai. Tai - Ieva Narkutė, kurią dėl nuoširdžios ir jautrios muzikos pamilo daugelis dainuojamosios poezijos klausytojų. Žavus atlikėjos balsas buvo įvertintas išrenkant ją Sauliaus Mykolaičio vardo nominacijos „2007 metų sezono atradimo“ laureate. Kaip teigia pati atlikėja - intymumas ir trapumas yra svarbiausios jos muzikos sudedamosios dalys. Patys jauniausieji „Senamiesčio Žiogo“ dalyviai – jau porą metų kartu muzikuojantys brolis ir sesuo – Gintarė ir Marijus Liakai. Dainuojamąja poezija jie susidomėjo 2007 metais ir pradėjo dalyvauti įvairiuose bardų konkursuose bei koncertuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renginio metu taip pat bus pristatyta  I. Arakielian ir N. Jankausko  fotografijos paroda „Šypsenos muzika“.  Nerijus yra jaunimo savanoriškos veiklos centro „Deineta“ projektų vadovas ir dirba su ES programa „Veiklus jaunimas“, o  Ievgenia iš Ukrainos, į Lietuvą yra atvykusi per šios programos dalį - Europos Savanorių Tarnybą. Abu fotografai yra mėgėjai, fotografuojantys su senesnio modelio fotoaparatais, tokiais kaip „Zenit“ ir „Smena“, kurie leidžia mėgautis fotografavimo procesu ir kurti neįprastų atspalvių nuotraukas. Autoriai teigia, jog norėdami prisidėti prie geros ir smagios „Senamiesčio žiogo“ renginių atmoseferos, nutarė paengti fotoparodą iš šypsenų.

Organizatoriai pažada, jog visi dainuojamosios poezijos mylėtojai tikrai sutilps erdviame Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje (Rotušės a. 19) ir kviečia praleisti vidurvasario vakarą su nuoširdžia muzika ir skaidriomis nuotaikomis.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų