REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 3 dieną (penktadienį) Ryšių istorijos muziejuje, Rotušės a. 19,  Kaunas, projekto „Menas senuosiuose Lietuvos dvaruose" ir festivalio „Dramblys" organizatoriai žiūrovams dovanoja bendrą tapybos ir muzikos vakarą. Gruzijos tapytojos Maka Batiašvili tapybos darbų parodą valandos koncertu papildys du džiazo meistrai - Arvydas Jofė ir Vytautas Labutis.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuolaikinės  mušamųjų muzikos festivalis “Dramblys” muzikos mylėtojams pristato išskirtinius būgnų ir perkusijos projektus. Išskirdami šį žanrą, organizatoriai teigia: „Šiuolaikinė mušamųjų muzika yra vienas įdomiausių meno reiškinių pasaulyje, kadangi ją grojantys muzikai yra ne tik atlikėjai, bet ir menininkai plačiąja prasme, jungiantys archaiškiausias instrumentų tradicijas su naujausiais pasiekimais, demonstruojantys neaprėpiamą raiškos galimybių lauką. Jų savitos mokyklos, individuali stilistika, virtuoziškumas, organizuojami bendri projektai žavi pasaulio publiką ne mažiau kaip jungtinės įvairių instrumentų grupės“.

REKLAMA

Surengęs 3 tarptautinius festivalius Kaune, “Dramblys” sugebėjo pristatyti būgnininkus ir perkusininkus, kurie pasaulio scenose demonstruoja aukščiausios klasės meną. Šiais metais festivalis neįvyks, bet organizatoriai nenuleidžia rankų ir planuoja būsimus renginius. „Nieko neveikti yra neįmanoma“, - sako “Dramblys” rengėjas Darius Straigis. Todėl sumanėme padaryti jungtinį projektą drauge su vizualiojo meno dvaruose propaguotoju Olegu Darčanovu.. Taip mes norime pademonstruoti, jog menas yra menas.

Olegas atkreipė dėmesį į Lietuvos senuosius dvarus. Juose pristatydamas parodas, tikisi apjungti vizualųjį meną ir kultūros paveldą, taip iš karto į abu reiškinius atkreipdamas dėmesį. Mes, pasirinkę siaurą žanrą, taip pat norime atkreipti dėmesį į nuostabią muziką, nes būtent mušamieji yra visos muzikos radimosi pamatas“, - teigia Darius. Bendradarbiaudami organizatoriai gali žiūrovams ir klausytojams pristatyti jungtinio žanro projektus, kurie puikiai dera savąja dvasia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų