REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo spalio 1-osios Vidaus reikalų ministerijos (VRM) struktūroje neliks dviejų departamentų ir bus atleista keliasdešimt darbuotojų. Siūlymai jungti Policijos departamentą su Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) ar Viešojo saugumo tarnyba (VST) atmesti kaip neracionalūs.

REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis žada reorganizuoti ir Valstybės tarnybos departamentą prie VRM, tačiau išoriniai struktūros pokyčiai susiję su įstatymų pakeitimais, o šie - Seimo prerogatyva. "Kuo greičiau Seimas priims mūsų siūlomus įstatymų pakeitimus, tuo greičiau galėsime žengti su pertvarka susijusius kardinalius žingsnius ir kitose vidaus reikalų sistemos įstaigose", - sakė ministras R. Palaitis.

REKLAMA

Jo teigimu, Policijos departamentą (PD) sujungus su VSAT ar VST, sudėtingesnis taptų struktūros valdymas, suprastėtų veiklos kokybė, o ekonominis ar finansinis efektas būtų menkas, todėl šiuos padalinius nutarta palikti savarankiškus.

Policijos departamentas į vieną įstaigą jungs Klaipėdos policijos mokyklą ir Policijos mokymo centrą (bus sutaupyti 8 etatai), Lietuvos policijos logistikos centras bus panaikintas ir dalis etatų bus perduota PD (apie 10 etatų), Viešosios policijos apsaugos tarnyba bus sujungta su Viešosios policijos rinktine "Vytis" (17 etatų). Atsiradę laisvi etatai kartu su jiems skirtu finansavimu bus perduoti apskričių vyriausiesiems policijos komisariatams (VPK) ir taps tyrėjų ar patrulių darbo vietomis.

REKLAMA
REKLAMA

Tobulinant Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentą, mažuose miesteliuose esančios nestatutinės, negausios priešgaisrinės komandos kartu su joms skirtu finansavimu turi būti perduotos savivaldybėms. Tokių komandų Lietuvoje yra 31, jose dirba 279 ugniagesiai.

Mažinant VSAT centrinės įstaigos pareigybių skaičių, iki šių metų spalio 1 d. numatyta sumažinti 14 pareigybių (iki šiol panaikinta 1 pareigybė štabe ir 27 padaliniuose). Optimizuojant pareigybių skaičių visuose VSAT padaliniuose, bus perskirstytos pasieniečių pajėgos dalį jų perkeliant nuo vidaus prie išorės sienų, be to, iki šių metų spalio 1 d. bus panaikintos 285 pareigybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų