REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos regbininkai, stebinantys visą pasaulį neįtikėtinais rezultatais, sako griežtą „ne“ sporto funkcionieriams, kurie nusprendė iš šios sporto šakos mylėtojų atimti vienintelį Lietuvoje tarptautinius standartus atitinkantį regbio stadioną.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį, birželio 22 d. 18 val. Vilniaus Vingio parko regbio stadione regbio bendruomenė vykdo pilietinę akciją „SOS! REGBIS“. Jos metu Lietuvos regbio atstovai ir mėgėjai bei visi pilietiškai aktyvūs žmonės bus kviečiami apjuosti vienintelį tokį regbio stadioną Lietuvoje ir aikštės viduryje suformuoti SOS ženklą, kuris simbolizuos visos regbio bendruomenės protestą ir pagalbos šauksmą.

REKLAMA

2003 m. regbininkai atėjo į „bulvių lauką“, pievą, kuri buvo niekam nereikalinga. Su dideliu entuziazmu ėmėsi darbų, organizavo neatlygintinas talkas, privačių rėmėjų ir savo lėšomis pradėjo gaivinti buvusį Vingio parko užkampį.

Regbio trenerių ir žaidėjų iniciatyva buvo sutvarkyta aplinka, įrengtas vandentiekis, elektra, stadiono laistymas, apšvietimas, pastatyti persirengimo kambariai, atgaivinta stadiono danga. Šiuo metu regbio stadionas atitinka visus tarptautinius reikalavimus.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų pabaigoje Lietuvos Olimpinio Sporto Centras (toliau LOSC) pradėjo Vingio sporto bazės kartu su regbio stadionu žemės įteisinimo procedūras. Rezultatas – šių metų gegužės 20 dieną stadionas buvo oficialiai perleistas LOSC žinion.

Pabrėžtina, jog stadionas prieš jį perimant regbininkams buvo bevertis, netinkamas ir nereikalingas jokiai sporto šakai. Per šešerius metus išpuoselėjus jį iki pasaulinio sporto infrastruktūros lygio, stadionas tapo visiems reikalingas. Vilniuje apstu apleistų ar nustekentų futbolo stadionų tačiau į juos niekas nepretenduoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LOSC pozicija: sudarykite treniruočių ir varžybų grafiką, susimokėkite nuomą už stadioną ir leisime jums bei pagal savo nuožiūra kitiems juo naudotis.

Stadione nuolatos treniruojasi ir žaidžia apie 90 regbio klubo „Geležinis Vilkas“ auklėtinių ir būsimų regbio žvaigždžių.

Stadione visas tarptautines rungtynes žaidžia ir nacionalinė Lietuvos regbio rinktinė, kuri nacionalinių rinktinių reitinge padėjo Lietuvai iškopti į aukščiausią savo istorijoje 38-ąją vietą. Be jokios paramos Lietuvos regbio rinktinė laimėjo 15 rungtynių iš eilės tuo nustebindama visą regbio Pasaulį ir artėdama prie pasaulio rekordo (17 pergalių priklauso Pietų Afrikos Respublikos ir Naujosios Zelandijos rinktinėms).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų