REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs premjeras Gediminas Vagnorius mano, kad dabartinė Vyriausybė turi paruošti realų ir konkretų ekonomikos gaivinimo planą. Kitaip rudenį ji turės atsistatydinti, sakė G. Vagnorius Virginijui Savukynui LTV laidoje "Savaitė". G. Vagnoriaus teigimu, Lietuvai yra būtinas ekonomikos skatinimo planas, o dabartinė Vyriausybė iki šiol yra patvirtinusi tik jo gaires.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš tikiuosi pokyčių rudenį. Arba Vyriausybė bus priversta ruošti realų antikrizinį planą [...], pradėti remti verslo kreditavimą, taip pat paruošti rinkos gaivinimo planą, arba ji paprasčiausiai bus pakeista. [...] Rudenį, manau, sutarus Tėvynės sąjungai, socialdemokratams, kitoms partijoms bus siekiama pakeisti Vyriausybę ir suformuoti dalykinę paramą", - teigė G. Vagnorius.

REKLAMA

Anot jo, tik dvi valstybės - Latvija ir Lietuva - neturi ekonomikos skatinimo plano. Laidos vedėjui V. Savukynui paprieštaravus, jog toks planas yra, buvęs premjeras G. Vagnorius teigė, jog "reikia atskirti konkretų veiksmų planą nuo gairių".

"Ekonominio skatinimo gairės yra priimtos, bet plano, kuris buvo pažadėtas vasario mėnesį, nėra. [...] yra padriki elementai. Yra būsto renovavimo programa, kuri dar nepradėjo veikti, nors galėjo "suktis" prieš pusę metų", - teigė G. Vagnorius.

REKLAMA
REKLAMA

Diskusijoje dalyvavęs taip pat buvęs premjeras Gediminas Kirkilas teigė, kad "pirmiausiai reikės performuoti vyriausybę, pakeisti kompetentingesne".

Dar anksčiau socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius yra užsiminęs apie plačią koaliciją.

"Aš manau, kad gali būti toks variantas: visos partijos gali būti susodintos už stalo - ypač Prezidentūroje - ir pasakyta: "Norite valstybei padėti, norite mūsų žmonėms padėti, sudarome plačią koaliciją iš profesionalų, kurie turi darbo patirtį ir žino, kaip reikia problemas spręsti, kurie nebijo rizikuoti, priimti kardinalius sprendimus ir per trumpą laikotarpį duotų gerus rezultatus". Tada galėtų būti suformuota nacionalinė koalicija, kuri dirbtų Lietuvai", - teigė V. Savukynui laidoje "Savaitė" A. Butkevičius.

Paklausus, kas galėtų sudaryti šią "nacionalinę koaliciją", A. Butkevičius neatmetė varianto, jog tai būtų Tėvynės sąjunga su socialdemokratais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų