REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

J. Miltinio dramos teatro gastrolės Ukrainoje

Birželio 12 – 19 d. d. J. Miltinio dramos teatras viešėjo Ukrainoje, Čerkasy mieste.

Teatras dalyvavo penktajame tarptautiniame teatrų festivalyje „Žmogiškumo scena“, skirtame 195 – osioms T. G. Ševčenkos gimimo metinėms paminėti.  

REKLAMA
REKLAMA

Festivalyje dalyvavo teatrai iš Čerkasy, Kijevo, Vinicos, Lvovo, Panevėžio, Naciko ir Bresto.     

REKLAMA

„Ir kelionė ir pasirodymas buvo sėkmingi. Mus labai šiltai priėmė, aprodė miestą, susipažinome su vietiniais kolegomis bei svečiais. Nustebino tai, kad eiliniai miesto gyventojai žino mūsų teatrą, ir garsiausius teatro aktorius“, - džiaugėsi delegacijos vadovas Laimutis Sėdžius.   

Visi teatro spektakliai buvo tiesiogiai transliuojami vietinės televizijos kanalu. Pasak L. Sėdžiaus J. Miltinio dramos teatro aktorių spaudos konferencija susilaukė didelio žiniasklaidos dėmesio.  

REKLAMA
REKLAMA

„Mums buvo didelė garbė atstovauti Lietuvą tokiame festivalyje ir džiaugiamės dar viena užsimezgusia teatro draugyste su kolegomis iš užsienio ir tikimės sulaukti jų ir Panevėžyje“, - sakė teatro vadovas Rimantas Teresas.  

Festivalis „Žmogiškumo scena“ orientuotas į klasikinių kūrinių šiuolaikinius pastatymus. J. Miltinio dramos teatras parodė režisieriaus Algimanto Pociūno dviejų dalių komediją Bomaršė „Figaro vedybos“.  

„Figaro vedybos“ – klasikinė situacijų komedija. Įdomi fabula, išradingai supintos meilės intrigos, netikėtos situacijos, šmaikščios replikos ir sąmojai – visa tai nulėmė, kad komedija iki pat šių dienų sėkmingai keliauja iš vieno pasaulio teatro į kitą. Bet tik komedijoje „Figaro vedybos“ per Figaro personažą  atsiskleidžia nepakartojamas komiškasis  Bomaršė talentas.  

Spektaklyje vaidina A.Vaišnys, A.Kėleris, E.Kačinskas, R.Jovas, R.Jansonas, L.Sėdžius, L.Kondrotaitė, A.Preidytė ir kiti.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų