• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo pasaulinės ekoniminės krizės labiausiai kenčia vargingiausieji

Prabėgus 9 mėnesiams po „Lehman Brothers“ žlugimo, apie pasaulinę ekonominę krizęs diskutuojama taip tarsi ji susidėtų tik iš bankų balanso, krentančio eksporto ir bankrotų ar darbo vietų mažėjimo Vakaruose. Visiškai pamirštama, kad turtingose valstybėse prasidėjusi krizė labiausiai smogė vargingiausiai gyvenančių šalių piliečiams, rašo „The Economist“, kuris pristato Jungtinių Tautų mitybos nuolatinio komiteto atliktą studiją, atskleidžiančią krizės poveikį vargingiausiems.

REKLAMA
REKLAMA

1990-2007 metais alkį kenčiančių žmonių skaičius išaugo 80 mln. Alkstančiųjų skaičius augo nepaisant to, kad tuo metu besivystančiose šalyse kilo bendras pajamų lygis. Lemiamą vaidmenį čia suvaidino spačiai augantis gyventojų.

Vien per 2008 metus badą kenčiančių žmonių skaičius išaugo net 40 mln., t.y. tik per pusę mažiau nei per paskutiniuosius 17 metų. Iš viso pasaulyje šiuo metu pakankamai maitintis neišgali 963 mln. žmonių. Pasaulio bankas skelbia, kad iki 2015 metų per metus mirs 200-400 tūkst. vaikų daugiau nei kad miršta dabar.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų