REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo seniausių laikų žmonės pažymėdavo saulėgrįžos metą.

Trumpiausią metų naktį ir ilgiausią dieną, švenčiama vieną įspūdingiausių vasaros švenčių, krikščioniškuose kraštuose gavusi Joninių pavadinimą, o lietuvių liaudyje dar vadinama Kupolinėmis arba Rasos švente. Joninių šventę visada lydėjo burtai ir magija.

REKLAMA
REKLAMA

Viena iš seniausių iki šių laikų išlikusių tradicijų yra paparčio žiedo, kuris laikomas laimės ir aiškiaregystės simboliu, paieška.

REKLAMA

Šią ir kitas Joninių tradicijas stengsimės atgaivinti restorano „AULA“ kiemelyje, kur kartu su ansambliu „Vydraga“ spėsime ateitį, šoksime aplink laužą, sveikinsime varduvininkus ir šėlsime iki paryčių.

Lietuvių folkloro ansamblį „Vydraga“ 1988 m. įkūrė ir iki šiol jam vadovauja kompozitorius, pedagogas, folkloristas ir muzikantas Algirdas Klova. Ansamblis pats rengė folkloro ekspedicijas, buvo įkūręs jaunimo folkloro studiją, įrašė ir išleido vieną LP, keturias MC, 2 CD, parengė daugiau kaip dešimt skirtingų muzikinių programų, kuriose atsispindėjo visa Lietuvos folkloro istorija.

REKLAMA
REKLAMA

„Vydraga“ nusifilmavo 4 -ose Lietuvos TV programose, Lietuvos radijo fondams įrašė daugiau kaip 3 valandas muzikos, neapsiribodami vien folkloro konservavimu, bet kūrybingai jungdami jį su kitais žanrais. Paruošė ir įrašė bendrą kompoziciją „Laumių sakmės“ su S. Sasnausko džiazo kvartetu.

„Vydraga“ dalyvavo dešimtyse koncertų, festivalių ir kitokių renginių Lietuvoje, Latvijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Argentinoje, Vokietijoje, Danijoje, Švedijoje, Prancūzijoje, Italijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų