REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien kriminalinio trilerio „Išprotėjęs detektyvas“, komedijos „Zakas ir Miri kuria porno“ seansais Vilniuje bei romantine siaubo drama „Kaidan“ Panevėžyje savo antrąjį sezoną kino teatruose baigia nekomercinio kino festivalis „Gala“.

REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio mėnesį pradėjęs rodyti filmus trijuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje – „Gala“ kino festivalis parodė 30 juostų, kurias pažiūrėjo per 7 000 žiūrovų.

REKLAMA

Dar vienuolika filmų keliems tūkstančiams žiūrovų šį savaitgalį bus parodyta specialiame lauko kino teatre „Gala2gether“, kuris šį penktadienį ir šeštadienį veiks Norviliškėse muzikos ir meno festivalyje „Be2gether“. Filmus po atviru dangumi demonstruos didžiausią Lietuvoje mobilų šviesos diodų ekraną turintis TEOBUSAS.

Lauko kino teatre „Gala2gether“ apsilankę žiūrovai galės laimėti firminius „Gala“ festivalio prizus – dekius, krepšius ir apyrankes. Laimėtojų paskelbime, kuris vyks šeštadienį 17.00 val. TEOBUSE prieš filmo „Kažkas atsitiko“ seansą, dalyvaus ir festivalyje „Be2gether“ koncertuojanti dainininkė Jurga, kurios sukurta melodija skamba „Gala“ kino festivalio vinjetėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Šešis mėnesius trukęs kino festivalis baigiasi, padovanojęs žiūrovams ir organizatoriams daug gerų akimirkų“, – sakė „Gala“ festivalio direktorius Vaidas Stackevičius. Jo nuomone, naujų įspūdžių žiūrovams savaitgalį suteiks ir analogų Lietuvoje neturintis lauko kino teatras su specialiu muzikinių filmų repertuaru ir sezono pabaigos prizų lietumi. „Gala2gether“ repertuarą galima rasti svetainėje www.galafestivalis.lt.

Per antrąjį sezoną „Gala“ kino festivalis bus surengęs beveik 110 seansų. Kiekvieno mėnesio pirmąją savaitę žiūrovai turėjo galimybę susipažinti ne tik su senas tradicijas turinčių šalių Vokietijos, Prancūzijos, Ispanijos ar JAV kino darbais, bet ir tokių egzotiškų valstybių, kaip Palestina, Kazachstanas, Australija, Filipinai, Pietų Korėja ir kitų juostomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausiu „Gala“ festivalio hitu antrąjį sezoną tapo sausio ir vasario mėnesiais rodyta vokiečių drama „Vyšnių žydėjimas-Hanami“, ne tik sutraukusi gausiausią žiūrovų būrį kino salėse, bet ir gavusi daugiausia balsų interneto svetainės www.galafestivalis.lt balsavime.

Didelio žiūrovų susidomėjimo taip pat sulaukė kiti sezono lyderiai: kriminalinis trileris „Antrasis kvėpavimas“ (Prancūzija), dramos „Tokijo sonata“ (Japonija), „Lornos tylėjimas“ (Belgija/Prancūzija), „Šamanė“ (Kazachstanas/Rusija) ir skandinavų filmai – drama-komedija „Naujas pono Horteno gyvenimas“ (Norvegija) bei romatinis siaubo filmas „Leisk man užeiti“ (Švedija).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų