• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į vaiko teisių apsaugos kontrolierę Rimantę Šalaševičiūtę kreipėsi Mokinių parlamento ir Moksleivių sąjungos atstovai, prašydami tarpininkauti, kad moksleiviams būtų pritaikytos nuolaidos bilietams Lietuvos teatruose.

REKLAMA
REKLAMA

Mokinių parlamentas dar sausio mėnesį kreipėsi į sostinės teatrų administracijas dėl galimų nuolaidų bilietams į spektaklius, tačiau tvirtų pažadų, kad nuolaidos bus suteiktos, neišgirdo. Į vaikų raštą atsakė tik Oskaro Koršunovo teatras, Valstybinis Vilniaus mažasis teatras ir Lietuvos nacionalinis dramos teatras.

REKLAMA

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė, išgirdusi apie moksleivių problemą, 2009-06-09 iniciavo kultūros ministro Remigijaus Vilkaičio susitikimą su moksleivių organizacijų atstovais.

„Niekur nedirbantis jaunimas nevisada pajėgus susimokėti pilną bilieto kainą į teatrą, tačiau nori pamatyti spektaklius. Mes turime jiems padėti, juk meilė teatrui skiepijama nuo mažų dienų. Juolab teatras puikus laisvalaikio praleidimo būdas moksleiviams“ – susitikime sakė vaiko teisių apsaugos kontrolierė R.Šalaševičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime dalyvavę moksleiviai pabrėžė, kad teatre lankosi ne tik savo malonumui, į teatrą kartais eina ir kolektyviai, visa klase, pamatyti spektakliu, pastatytus pagal literatūros kūrinius iš mokyklinės programos.   

Kultūros ministras sutiko su kontrolierės ir Mokinių parlamento ir Moksleivių sąjungos atstovų nuomone, kad vaikams teatro reikia ir pažadėjo rekomenduoti teatro vadovams suteikti lengvatas moksleiviams.

„Jums gi nereikia prašmatnių minkštasuolių, juk galima pristumiamas kėdes jums pastatyti“ – galimus sprendimo būdus svarstė kultūros ministras. Ministras pabrėžė, kad teatrų vadovai, nepaisant sunkmečio, turėtų atsižvelgti į vaikų siūlymus ir jo rekomendacijas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų