REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas prognozuoja, kad sekmadienį Lietuvoje vykstančiuose rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvaus apie 25-30 procentų rinkėjų. Apie savo vadovaujamos Tautos prisikėlimo partijos šansus patekti į Europarlamentą A. Valinskas nelinkęs kalbėti.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį prieš vidurdienį į Muitininkų rinkimų apylinkę Seimo Pirmininkas A. Valinskas atvyko su žmona Inga. Pustuštėje balsavimo apylinkės salėje Seimo vadovą pasitiko gausus būrys žurnalistų. Balsavimo kabinoje A. Valinskas buvo trumpai. Tuo tarpu Inga Valinskienė joje užsibuvo ilgėliau.

REKLAMA

Žurnalistų paklaustas apie rinkėjų aktyvumą A. Valinskas teigė, kad būtų gerai, jei savo valią rinkimuose į Europos Parlamentą pareikštų bent trečdalis rinkėjų.

"Manau, kad turėtų būti tarp 25 ir 30 procentų. Jeigu bus trečdalis, bus labai gerai. Bet kuriuo atveju tai ne Prezidento rinkimai ir nuo dalyvaujančiųjų skaičiaus nepriklauso", - sakė A. Valinskas.

Seimo Pirmininkas teigė, kad balsavo "už tuos, kurie geriausiai atstovaus Lietuvai".

A. Valinskas taip pat neprognozavo, kiek mandatų šiuose rinkimuose galėtų gauti Tautos prisikėlimo partija. Pasak jo, jeigu nepavyktų peržengti 5 procentų ribos, "prisikėlėliai" neliūdėtų. A. Valinskas pridūrė, kad Lietuvos europarlamentarų įtaka Briuselyje yra nedidelė. Pasak jo, tiek politikai, kandidatuojantys į Europos Parlamentą, tiek rinkėjai tam neteikia daug vilčių.

"Tai, kas vyksta dabar Europarlamente, primena sistemą, kuri, deja, augina ne raumenis spręsti vienoms ar kitoms problemoms, o biurokratines struktūras. Mes šitą jau esame matę, kai buvome kitoje Sąjungoje", - kalbėjo Seimo Pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų