REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV kunigas nuteistas už skambinimą varpais

Vieno JAV miesto kunigas buvo nuteistas 10 dienų lygtiniam laisvės atėmimui dėl to, kad pažeidė triukšmą mieste reguliuojančias teisines normas ir kas valandą skambino savo bažnyčios varptais. Fynikos mieste, Arizonos valstijoje, esančios Kristaus Karaliaus katedros varpai kasdien skambėdavo nuo 8 valandų ryto iki 20 valandos vakaro.

REKLAMA
REKLAMA

Bažnyčios kaiminystėje gyvenantys asmenys teigė, kad apie 67 decibelų stiprumo varpų skambesys, yra per garsus, o patys varpai skamba per dažnai.

REKLAMA

Vyskupas Richardas Painteris teismo sprendimu susilaukė 10 dienų lygtinės laisvės atėmimo bausmės, o teisėjas nurodė, kad bažnyčios varpai galės skambėti tik sekmadieniais ir išskirtinėmis šventinėmis dienomis. Be to, jų garsi stiprumas neturės viršyti 60 decibelų.

R. Painteris teigia pateiksiąs apeliaciją dėl tokio teismo sprendimo. Arizonos žiniasklaida pažymi, kad Fynikse ledus pardavinėjantiems sunkvežimiams yra pritaikyta išimtis, kad jų skleidžiamas garsas gali siekti 70 decibelų. Tačiau panašu, kad bažnyčiai tokios išimties pritaikyti nesiruošiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų