• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neblaiviems prie vairo sulaikytiems vairuotojams siūloma įrengti alkotesterius-užraktus.

Alkotesteriai-užraktai vairuotojui esant neblaiviam neleis įjungti variklio. Tokia sistema taikoma daugelyje Europos valstybių. Programa įgyvendinta Belgijoje, Prancūzijoje, Kanadoje, Australijoje ir kitose šalyse. Kokie rezultatai? Apie 70 proc. sumažėja girtų vairuotojų padarytų avarijų skaičius", - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Seimo narys Julius Sabatauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo nario teigimu, norint taikyti tokias prevencines priemones masiškai tektų taisyti poįstatyminius aktus, tačiau savanoriškai įsigyti tokią patikros sistemą galima būtų ir dabar.

REKLAMA

J. Sabatauskas įsitikinęs, kad efektyviausia būtų pradėti nuo jau kartą prasižengusių vairuotojų. "Lietuvoje dar per anksti kalbėti apie privalomą alkotesterio-užrakto įdiegimą. Pradėkime nuo to, kad sistema turėtų atsirasti tų vairuotojų automobiliuose, kurie buvo sulaikyti neblaivūs prie vairo", - teigė J. Sabatauskas.

Jo nuomone, jei nusižengęs vairuotojas savo noru ir savo lėšomis įsirengtų automobilyje alkotesterį-užraktą, galėtų neprarasti teisės vairuoti 3-4 metus, kaip yra baudžiamas šiuo metu.

Seimo narys J. Sabatauskas tvirtino, kad tokias prevencines priemones galėtų įsigyti autobusų, troleibusų parkai, jos galėtų būti įdiegiamos geltonuosiuose autobusiukuose, kurie vežioja vaikus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų