REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį prekyba NASDAQ OMX Vilniaus vertybinių popierių biržoje vyko aktyviai, o lyderių vaidmenį biržoje užėmė kitų kompanijų akcijos nei įprastai, praneša investicinis bankas „Finasta“. Biržoje sudaryta 970 sandorių bei pasiekta 2,8 mln. litų apyvarta. Didžiausią apyvartą biržoje pasiekė „Lietuvos jūrų laivininkystės“ akcijos, kurių buvo parduota už 833 tūkst. litų, o kaina išliko nepakitusi – 0,4 lito.

REKLAMA
REKLAMA

NASDAQ OMX Rygos biržoje trūko aktyvumo ir stambesnių investuotojų, todėl biržoje buvo pasiekta tik 19,4 tūkst. latų apyvarta. Nukritus 8 kompanijų akcijoms NASDAQ OMX indeksas krito žemyn puse procento iki 223,73 punkto. Didžiausią teigiamą 5,77 proc. pokytį iki 0,55 lato fiksavo „Olainfarm“ vertybiniai popieriai, kurių buvo suprekiauta už 3 tūkst. latų.

NASDAQ OMX Talino biržoje aktyviausiai prekiauta „Estonian telecom A“ vertybiniais popieriais, kurių buvo parduota už 251 tūkst. eurų, o kaina nukrito 0,19 proc. iki 5,35 euro.  Šios kompanijos akcijos per keletą pastarųjų mėnesių Estijos biržoje sulaukė daugiausiai investuotojų dėmesio ir dažniausiai būdavo aktyviausiai prekiaujamų vertybinių popierių penketuke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų