• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungos (ES) vadovai nusprendė sulaikytus pabėgėlius ateityje deportuoti autobusais, traukiniais ir nežymėtais policijos automobiliais, penktadienį pranešė dienraštis "Guardian".

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu pabėgėliai deportuojami oru arba jūra, nes dabartinės valstybės narės iki šiol negalėjo pasiekti bendro sprendimo dėl deportavimo žeme.

REKLAMA

Naujuoju planu iš dalies siekiama išspręsti ir problemą, kai viena ES šalis atsisako priimti iš kitos valstybės narės deportuotus pabėgėlius, bijodama, kad šie čia pasiliks ar sieks pabėgėlių statuso, teigė "Guardian"

Pagal pasiūlymą, kuris bus paskelbtas kitą mėnesį, sulaikyti pabėgėliai iš vienos ES valstybės į kitą galės būti perkelti prižiūrint paprastais drabužiais vilkintiems sargybiniams. ES šalys, prašančios padėti deportuojant asmenis, kitoms valstybėms turėtų sumokėti už pagalbą.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal planą, nelegalūs pabėgėliai neturėtų būti deportuoti į tas šalis, kuriose jiems kiltų mirties bausmės, kankinimų ar žmogaus teisėms prieštaraujančio elgesio su jais grėsmė.

Didžiosios Britanijos vidaus reikalų ministerijos atstovė teigė, kad pasiūlymą teks detaliai apsvarstyti.

"Didžioji Britanija dalyvauja stiprinant bendradarbiavimą. Pabėgėlių deportavimas žeme - žingsnis į priekį sprendžiant pabėgėlių klausimą", - sakė ji.

Pirmininkaujant Italijai, praėjusį mėnesį ES teigė sudarysianti ES šalyse pabėgėlių statuso siekiančių žmonių metinę kvotą.

Reuters-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų