• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Brazauskas sudarė darbo grupę, kuri iki šių metų gruodžio 1 dienos turės pateikti Vyriausybei patobulintų teisės aktų, susijusių su vizų išdavimo tvarka, projektus.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo grupei vadovaus Užsienio reikalų ministerijos sekretorius Darius Jurgelevičius.

Pasak Vyriausybės spaudos tarnybos pranešimo, jau yra peržiūrima vizų išdavimo tvarka turizmo firmoms, URM pradeda auditą Lietuvos ambasadose bei konsulatuose Rusijoje, Baltarusijoje ir Ukrainoje.

REKLAMA

Pranešime spaudai pažymima, kad tobulinant vizų išdavimo tvarką, siekiama deramai pasirengti Lietuvos narystei Europos Sąjungoje, įgyvendinti ES šalims taikomus reikalavimus ir optimizuoti dokumentų, reikalingų vizoms gauti, pateikimo tvarką.

Apie būtinybę tobulinti vizų išdavimo tvarką UR ministras Antanas Valionis prabilo po skandalo dėl Lietuvos konsulinių pareigūnų prasižengimų išduodant vizas.

Liepos pabaigoje ministras sakė BNS, kad, be kita ko, siūloma atsisakyti iškvietimų, ilgalaikes vizas užsieniečiams išduoti ne per firmas, o konsulatuose. Anot ministro, dabar veikianti sistema leidžia klestėti toms iš vizų gavimo "palengvinimo" besipelnančioms firmoms, kurios įtraukia į neteisėtą veiklą valstybės tarnautojus.

REKLAMA
REKLAMA

Liepą Lietuvos URM sudrebino skandalas dėl įtariamos septynių konsulinių pareigūnų korupcijos. Minėtieji pareigūnai, tarp kurių buvo URM Konsulinio departamento direktorius Gediminas Šiaudvytis bei Lietuvos generalinis konsulas Sankt Peterburge Gintaras Ronkaitis, dėl padarytų pažeidimų buvo priversti atsistatydinti.

UR ministras A. Valionis anksčiau teigė, kad minėtieji pareigūnai už tarpininkavimą turizmo firmoms gaunant vizas ėmė neteisėtą atlyginimą.

Valstybės saugumo departamento surinktą medžiagą apie įtariamus diplomatų prasižengimus tiria Generalinė prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reaguodamas į ketinimus tobulinti vizų išdavimo tvarką, Lietuvos generalinis konsulatas Kaliningrade nuo pirmadienio panaikino sistemą, leidusią klestėti privilegijuotiems kelionių organizatoriams.

Pagal naująją tvarką, dėl vizų turistų grupėms į generalinį konsulatą gali kreiptis bet kuri turizmo agentūra, o ne vien tik akredituotos, kaip buvo anksčiau.

Pagal iki šiol galiojusią tvarką, iš prie generalinio konsulato neakredituotų turizmo agentūrų dokumentai vizoms gauti nebuvo priimami.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų