• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzų aktorės nužudymu įtariamas ir Laisvės atėmimo vietų ligoninėje gydomas prancūzų dainininkas Bertrand'as Cantat (Bertranas Canta) priverstas mokytis lietuvių kalbos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak dienraščio "Respublika", antradienį B.Cantat advokatas Virginijus Leonas Papirtis jam perdavė prancūzų- lietuvių kalbų pokalbių knygelę, kad dainininkas išmoktų būtiniausius žodžius lietuviškai ir galėtų susikalbėti su prižiūrėtojais.

REKLAMA

Taip pat antradienį B.Cantat gavo į prancūzų kalbą išverstą apklausos protokolą bei keletą prancūziškų knygų, kurias parūpino Prancūzijos ambasada Lietuvoje.

Šios savaitės pradžioje dainininką taip pat aplankė tėvai ir sesuo.

Advokato teigimu, prie Lukiškių kalėjimo esančioje ligoninėje gydomas dainininkas jau antra savaitė beveik nieko nevalgo. Nors B.Cantat yra leidžiami raminamieji vaistai, jis tebėra prislėgtas širdgėlos.

REKLAMA
REKLAMA

V.L.Papirčio teigimu, pasimatęs su artimaisiais, muzikantas jaučiasi ramesnis ir kelias pastarąsias dienas apie savižudybę nekalba.

Žymi prancūzų aktorė M.Trintignant, taip ir neatsigavusi iš komos po sunkios smegenų traumos, mirė rugpjūčio 1 dieną Paryžiuje. Manoma, kad moteris sunkią galvos traumą patyrė liepos 27-sios naktį per Vilniaus viešbutyje įvykusį konfliktą su B.Cantat.

B.Cantat praėjusį penktadienį teismas leido suimti dar dviem mėnesiams. Prokurorams gavus M.Trintignant mirties faktą patvirtinantį dokumentą ir sunkaus moters sveikatos sutrikdymo bylą perkvalifikavus į bylą dėl nužudymo, dainininkui pateikti įtarimai nužudžius M.Trintignant.

Lietuvos baudžiamasis kodeksas už nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo penkerių iki penkiolikos metų.

Generalinis prokuroras Antanas Klimavičius yra pareiškęs, kad B.Cantat turi būti teisiamas Lietuvoje.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų