REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Antanas Sireika po antradienį Vilniaus sporto rūmuose sužaistų draugiškų rungtynių su Australijos ekipa (101:88) nebuvo patenkintas žaidimo kokybe, tačiau džiaugėsi, kad pavyko įveikti varžovus ir nudžiuginti žiūrovus.

REKLAMA
REKLAMA

"Žaidimo kokybė dar nedžiugina. Dar daug broko, bet visos svarbiausios rungtynės laukia priešaky," - kalbėjo treneris. - "Dabar svarbiausia savitarpio supratimas, nes į rinktinę įsijungė nauji žaidėjai, todėl leidau jiems žaisti daugiau, nežiūrėdamas į rezultatą."

REKLAMA

"Paprasčiausiai leidau į aikštelę tuos krepšininkus, kurie daugiausiai žaidę, geriausiai supranta vienas kitą, nes negalėjome nuvilti žiūrovų ir pralaimėti," - sakė treneris. - "Jie kelis kartus apsigynė, ir iškart atsirado rezultatas. Buvo keli momentai, kai komanda žaidė išties užsidegusi, nes pavyko varžovus išmušti iš vėžių."

A. Sireika negalėjo pasakyti, kurie krepšininkai nepateks į rinktinės sudėtį trečiadienio rungtynėse, teigdamas, kad dar nepasitarė su trenerių kolektyvu.

REKLAMA
REKLAMA

"Nesužaidėme idealiai, bet džiugu, kad laimėjome," - sakė Darius Songaila. - "Man tai buvo pirmos rungtynės per du su puse mėnesio. Dar yra laiko įgyti formą, nes žaisime turnyruose Ispanijoje ir Prancūzijoje."

Australų treneris Brajas Gurdžijanas (Brian Goorjian) sakė, kad visose ketveriose rungtynėse Europoje jo krepšininkai ketvirtuose kėliniuose prisirenka pražangų ir pralaimi.

Rungtyniaujant Kaune treneris kels užduotį neleisti lietuviams įmesti daugiau nei 80 taškų, nes tik gerai gindamiesi australai turi šansų laimėti olimpines atrankos kovas su naujazelandiečiais. Prieš grįždami namo, Australijos krepšininkai dar planuoja sužaisti su Rusijos ir Latvijos ekipomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Minutė po minutės...

Permainingai vykusiose rungtynėse daugiausia taškų lietuviams pelnė Saulius Štombergas - 16, Ramūnas Šiškauskas - 14, Arvydas Macijauskas ir Donatas Slanina - po 13, o Eurelijus Žukauskas įmetė 12 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.

Svečiams po 11 taškų pelnė Tonis Ronaldsonas (Tony Ronaldson), Džonas railis (John Rillie) ir Glenas Sevilas (Glen Saville).

Mačą stebėjo apie 4 tūkst. krepšinio ištroškusių žiūrovų, tarp kurių buvo ir Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas bei Prezidentas Valdas Adamkus.

REKLAMA

Iš 15 rinktinės kandidatų šioms rungtynėms nebuvo registruoti kapitonas Darius Maskoliūnas, Kšyštofas Lavrinovičius ir Giedrius Gustas.

Lietuviai sėkmingai pradėjo rungtynes ir pamažu didino skirtumą - 6:4, 8:5, 14:5 po Dariaus Songailos tritaškio. Mūsiškiams neblogai sekėsi gintis, ir pirmasis kėlinys buvo laimėtas 21:13.

Antrojo pradžioje po R. Šiškausko tritaškio skirtumas šoktelėjo iki 27:16, bet tai buvo apgaulinga, kad varžovai bus įveikti lengvai.

Po dviejų iš eilės australų veterano Šeino Hilo (Shane Heal) tritaškių ir dar dviejų varžovų atakų iš persvaros neliko nieko - 27:27.

REKLAMA

Maža to, lietuvių kritimas tęsėsi, kol rezultatas tapo 31:38. Kėlinio vidurį mūsiškiai pralaimėjo net 4-22.

Tik pora taiklių tritaškių prieš didžiąją pertrauką leido stabilizuoti skirtumą - 38:44 po dviejų kėlinių.

Trečiasis kėlinys buvo apylygis, bet mūsiškiams tik kartą pavyko išlyginti rezultatą - 45:45 po D. Slaninos tritaškio.

Tuoj pat pasipylė australų tritaškių kruša, po kurios skirtumas pasiekė didžiausią atžymą šiose rungtynėse - 50:61. Suaktyvinę gynybą, lietuviai keik pristabdė varžovus, tačiau paskutiniajame kėliniui išliko aštuonių taškų deficitas - 60:68.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtąjį kėlinį pradėję Š. Jasikevičius, M. Žukauskas, S.Štombergas, D. Slanina ir E. Žukauskas nuo pirmųjų minučių ėmė atidžiai gintis ir mažinti skirtumą, ir 32 min. S. Štombergas tritaškiu pagaliau persvėrė rezultatą - 72:70. Tuo metu itin sustiprėjęs žiūrovų palaikymas sutrikdė varžovus, kurių gretose ėmė jaustis ir nuovargis.

Pirmaudami 80:78, mūsiškiai pelnė 13 taškų iš eilės ir galutinai panaikino klaustukus dėl nugalėtojų. Žiūrovų džiaugsmui, paskutinę ataką tritaškiu užbaigęs M. Žukauskas pasiekė trokštamą šimtą - 101:88.

REKLAMA

Tai buvo pirmoji Lietuvos krepšininkų pergalė prieš Australijos rinktinę draugiškose rungtynėse ir ketvirtoji per visus 14 mačų.

Rungtynių statistika.

Lietuva - Australija 101:88 (21:13, 17:31, 22:24, 41:20). Vilniaus sporto rūmai. 4000 žiūrovų. Teisėjai - Tomas Jasevičius ir Virginijus Dovidavičius.

Lietuvai taškus pelnė: S. Štombergas 16, R. Šiškauskas 14, D. Slanina 13, A. Macijauskas 13, E. Žukauskas 12, Š. Jasikevičius 8, M. Žukauskas 8, D. Songaila 7, R. Kaukėnas 4, V. Praškevičius 4, D. Šalenga 2, A. Lepinaitis 0.

REKLAMA

Australijai: T. Ronaldson 11, J. Rillie 11, G. Saville 11, S. Mackinnon 10, M. Nielsen 10, S. Heal 8, Ch. Anstey 8, D. Stiff 5, S. Black 4, D. Andersen 4, J. Smith 4, P. Rogers 2.

Taiklumas. Dvitaškiai - 11/27 (40,7 proc.) ir 22/39 (56,4), tritaškiai - 15/32 (46,9) ir 10/24 (41,7), baudos 34/44 (77,3) ir 14/23 (60,9). Atkovoti kamuoliai - 31 ir 33, klaidos - 14 ir 16.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų