• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitą savaitę į Lietuvą iš Prancūzijos ketina atvykti tardytoja, kuri aiškinasi aktorės Marie Trintignant (Mari Trentinjan) mirties priežastis.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė agentūra AFP, pirmadienį, rugpjūčio 18 dieną, tardytoja Nathalie Turquey (Natali Turkė) į Lietuvą atvyksta pranešti aktorės nužudymu kaltinamam prancūzų dainininkui Bertrand'ui Cantat (Bertranui Kanta) apie pradėtą tyrimą. Pareigūnę lydės Paryžiaus kriminalistai.

REKLAMA

Lietuvos pareigūnai leido tardytojai apklausti dainininką, įtariamą M. Trintignant nužudymu, ir jam pranešti apie Prancūzijoje pradėtą tyrimą dėl "tyčinių smūgių ir sužeidimų, sukėlusių mirtį, kurios jis nenorėjo sukelti".

Lietuvos pareigūnai tikisi artimiausiu metu gauti dalinius M. Trintignant skrodimo rezultatus, kurie rodo, kad aktorė mirė nuo smegenų pabrinkimo, atsiradusio dėl stiprių smūgių į veidą.

Savo ruožtu Prancūzijos teisėsaugininkai tikisi gauti Lietuvoje vykdomo ikiteisminio tyrimo medžiagos kopiją.

REKLAMA
REKLAMA

Žymi prancūzų aktorė M. Trintignant, taip ir neatsigavusi iš komos po sunkios smegenų traumos, mirė rugpjūčio 1 dieną Paryžiuje. Manoma, kad moteris sunkią galvos traumą patyrė liepos 27-sios naktį per Vilniaus viešbutyje įvykusį konfliktą su B. Cantat.

B. Cantat praėjusį penktadienį teismas leido suimti dar dviem mėnesiams. Prokurorams gavus M. Trintignant mirties faktą patvirtinantį dokumentą ir sunkaus moters sveikatos sutrikdymo bylą perkvalifikavus į bylą dėl nužudymo, dainininkui pateikti įtarimai nužudžius M. Trintignant.

Lietuvos baudžiamasis kodeksas už nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo penkerių iki penkiolikos metų.

Generalinis prokuroras Antanas Klimavičius yra pareiškęs, kad B. Cantat turi būti teisiamas Lietuvoje.

AFP-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų