REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsus JAV musulmonų politinis veikėjas Abdurahmanas Alamoudi (Abdurahmanas Alamudis), kuris padėjo parengti Pentagono musulmonų kapelionų programą, buvo suimtas ir apkaltintas neteisėtu pinigų paėmimu iš Libijos bei kelione į šią šalį, sakoma paskelbtuose teismo dokumentuose.

REKLAMA
REKLAMA

A. Alamoudi sekmadienį buvo suimtas Dulleso (Daleso) tarptautiniame oro uoste, po ilgos kelionės užsienyje. Pirmadienį (09.29) jis stojo prieš JAV apygardos teismą Aleksandrijoje, Virdžinijos valstijoje.

REKLAMA

"Jis gavo, pervedė ir kitaip tvarkė lėšas iš Libijos nuolatinės atstovybės Jungtinėse Tautose - Libijos vyriausybės institucijos", - apibendrindamas kaltinimus sakė JAV imigracijos tarnybos specialusis agentas Brettas Gentrupas (Bretas Džentrapas).

Kadangi A. Alamoudi buvo pastebima figūra Vašingtono politikos scenoje, ši byla bus skaudus smūgis JAV musulmonų bendruomenei. Jis ne kartą buvo priimtas Baltuosiuose rūmuose, o per 2000-ųjų rinkimų kampaniją dosniai rėmė įvairius politikus.

REKLAMA
REKLAMA

JAV piliečiams draudžiama sudarinėti bet kokius finansinius sandėrius su Libija ir keliauti į šią šalį - tokios yra sankcijos, kurias 1986 metais dėl teroro aktų Romoje bei Vienoje įvedė buvęs JAV prezidentas Ronaldas Reaganas (Ronaldas Reiganas).

Bylą JAV teisėsaugos pareigūnams perdavė britai, kurie 51 metų iš Eritrėjos kilusį A. Alamoudi rugpjūčio 16 dieną sulaikė Londono Hytro oro uoste, besirengiantį išskristi į Siriją. Jo bagaže buvo rasta 340 tūkst. JAV dolerių (apie 1 mln. litų) grynais.

Kaip rašoma tyrėjų parengtame rašytiniame patvirtinime, A. Alamoudi britų pareigūnams aiškino gavęs tuos pinigus iš vyro, kalbėjusio "su Libijos akcentu", ir norėjęs padėti juos į Saudo Arabijos bankus, kad išvengtų JAV muitinininkų dėmesio. Vėliau jis juos mažesnėmis sumomis būtų "grąžinęs" į Jungtines Valstijas.

AFP-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų