• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Vilniuje, Lietuvių kalbos institute, surengtas Pasaulio lituanistų asociacijos suvažiavimas ir mokslinė konferencija. Jos dalyvius pasveikino Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikindamas konferencijos dalyvius iš įvairių pasaulio mokslinių institucijų, Seimo vadovas atkreipė dėmesį į Lietuviškos spaudos lotyniškais rašmenimis 100-mečio sukakties reikšmę ir paragino aktyviai propaguoti pasaulyje lietuvių kalbos ir kultūros laimėjimus: "2004-uosius Lietuvos Respublikos Seimas paskelbė Kalbos ir knygos metais, atsižvelgdamas, kad prieš šimtą metų lietuvių visuomenė atgavo lotyniško rašto teisę ir šis laimėjimas nulėmė kultūrinius bei politinius pokyčius. Maloniai siūlau Jūsų asociacijos nariams - kad ir kur jie būtų - dalyvauti Lietuviškos spaudos lotyniškais rašmenimis minėjimo programoje, taip pat inicijuoti ir įgyvendinti naujus sumanymus, kuriais būtų galima atkreipti dėmesį ne tik į išskirtinį knygnešystės reiškinį, bet ir į šiuolaikinės lietuvių kalbos, jos kultūros ypatybes.Linkiu, kad ši minėjimo idėja Asociacijos narius sutelktų naujiems darbams".

REKLAMA

A. Paulauskas yra Lietuviškos spaudos lotyniškais rašmenimis atgavimo 100-mečio minėjimo komisijos pirmininkas. Ši komisija sudarė kitų metų minėjimo programą visoje Lietuvoje ir užsienyje.

1904 metais lietuviams iškovojus viešo lietuvių kalbos lotyniškais rašmenimis vartojimo teisę, išplito kultūrinis ir politinis sąjūdis, paspartinęs nacionalinį tapatumą, saviraišką, politinį apsisprendimą atkuriant valstybingumą.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų