• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio bankas (PB) Lietuvoje pradėjo įgyvendinti dar vieną savo projektą - trims šalies savivaldybėms - Kauno, Kalvarijos ir Mažeikių - septynis mėnesius bus teikiama techninė pagalba savivaldybių darbuotojų administraciniams gebėjimams didinti bei konsultacijos strateginiams planams rengti.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo tikslu su trijų dienų darbo vizitu šalyje lankosi iš Vašingtono atvykę Pasaulio banko Viešojo sektoriaus administravimo specialistai Tony Verheijenas (Tonis Ferhėjenas) ir Svetlana Proskurovska.

REKLAMA

"Tai ne finansinis Pasaulio banko projektas. Nemanau, kad šiuo metu Lietuva norėtų skolintis iš PB pinigus, nes kitais metais šalis taps visateise Europos Sąjungos nare, tad papildomi kreditai nepasiteisintų", - “Eltai” sakė PB atstovybės Lietuvoje vadovas Mantas Nocius.

Jis pridūrė, kad PB konsultantų pagalba rengiant strateginius plėtros planus bus ypač naudinga pirmiausia toms savivaldybėms, kurios šioje srityje stokoja patirties.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį T. Verheijenas susitiko su Kauno miesto vadovais ir strateginio planavimo specialistais. Akcentuota, kad Kaunas nors ir turi parengęs strateginį plėtros planą, vis dėlto, anot miesto Savivaldybės administracijos direktoriaus Giedriaus Buinevičiaus, Kaunui trūksta instrumentų šiam planui įgyvendinti.

G. Buinevičiaus teigimu, šiuos instrumentus turi Vilnius (kaip sostinė) ir Klaipėda (kaip uostas).

Nors kauniečiai puoselėjo viltis, kad galbūt PB gali finansuoti savivaldybės specialistų stažuotes užsienyje, T. Verheijenas priminė, kad šiame PB projekte tokių galimybių nenumatyta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot PB atstovo, šiuo metu baigiamos kontraktinės procedūros su viena Austrijos konsultavimo kompanija, kuri į tris Lietuvos savivaldybes atsiųs savo konsultantus dirbti. Pirmoji ekspertų grupė atvyks spalio viduryje ir projektą įgyvendins kartu su Lietuvos viešojo administravimo konsultantais.

T. Verheijenas sakė, kad patirtis, įgyta per dabar įgyvendinamą projektą, gali būti perduota ir kitoms Lietuvos savivaldybėms.

Trečiadienio rytą T. Verheijenas bendradarbiavimo galimybes aptarė su Kalvarijos valdžia, o Mažeikiuose apsilankė S. Proskurovska.

Nuo 1992 metų PB Lietuvoje jau įgyvendino 19 projektų, kurių bendra vertė siekia 490 mln. JAV dolerių. PB atstovybė Vilniuje įsikūrė 1993 metais.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų