REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį (01.16) Nacionalinės vertybinių popierių biržos centrinės rinkos apyvarta pašoko iki 780,4 tūkst. litų, iš jos vieno emitento persvėrė 200 ir vieno - 100 tūkst. litų. Nors rinka augo, tačiau biržos indeksas “Litin10” smuktelėjo 1,20 punkto iki 1344,74. Iš Oficialiojo sąrašo įmonių pigo tik "Snaigės" akcijos - sumenko 3 litais iki 90 litų, apyvarta buvo nedidelė.

REKLAMA
REKLAMA

FMĮ "Finasta" vadovai ketvirtadienį prognozavo, kad kapitalo rinka 2003 metais augs, o investicijų portfeliai didės. Praėjusius metus biržai jie įvertino kaip sėkmingus - brango "Snaigės", elektronikos, baldų ir kitų bendrovių akcijos, tad patirti nuostolių buvo mažai galimybių.

REKLAMA

"Rinkoje didėjo ir vietos investuotojų svoris, investicijos į akcijų rinką šiemet taip pat turėtų augti", - teigė "Finastos" finansų makleris Aurelijus Rimkus.

Užtikrintu ketvirtadienio sesijos lyderiu su 210 tūkst. litų apyvarta tapo "Lietuvos telekomas", jo akcijos brango 2 centais iki 0,95 lito. Bendrovės 2002 metų rezultatai bus paskelbti vasario 19 dieną. Šiemet telekomas tikisi padidinti klientų skaičių.

Privatizuojamas "Klaipėdos transporto laivynas" įsitvirtino antroje vietoje - ta pačia 0,42 lito kaina 15 sandorių akcijų perpirkta už 142,9 tūkst. litų.Valstybės turto fondas neskelbia išsamesnės informacijos apie įmonės privatizavimo eigą, tačiau rinkai užsiminta, kad privatizavimo rinkinių yra įsigyta ir bendrove potencialūs pirkėjai domisi.

REKLAMA
REKLAMA

"Klaipėdos baldų" akcijos brango 4,24 proc. iki 3,44 lito, apyvarta sudarė 94,7 tūkst. litų. Tiesioginių sandorių rinkoje bendrovės akcijų po 2,93 lito dar perpirkta už 46,4 tūkst. litų.

Didžiausiam šalies alkoholio gamintojui "Stumbrui" vėl pavyko išsaugoti 4,70 lito vertę, suprekiauta už 75,99 tūkst. litų. Nuolatinį dėmesį šiai alkoholio įmonei skatina sparčiai artėjantis privatizavimas. Lietuvos pramonininkų konfederacijos ir koncerno "Achemos grupė" prezidentas Bronislovas Lubys patvirtino, jog koncernas irgi dalyvaus vienos iš alkoholio įmonių privatizavime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau kelias dienas iš eilės rinkoje išsiskiria "Linas", kurio akcijų kursas laipsniškai kopia aukštyn - šįkart akcijos brango dar centu iki 0,45 lito, apyvarta pasiekė 36,7 tūkst. litų. "Lino" generalinė direktorė Žibutė Staugaitytė “Eltai” patikino, kad bendrovės pelnas 2002 metais persvers 4 mln. litų.

Bendra biržos apyvarta buvo 8,88 mln. litų, iš jos Vyriausybės vertybinių popierių - 8,01 mln. litų.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų