• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau kelias savaites šalyje sklandantys gandai apie neva blogą Vilniaus banko padėtį kai kuriuos klientus privertė susirūpinti indėlių saugumu ir banko ateitimi. Tačiau finansų specialistai garantavo, kad nėra jokio pagrindo nerimauti, rašo "Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus banko vadovai kreipėsi į šalies teisėsaugos institucijas, prašydami atskleisti nepagrįstų gandų skleidėjus. Ketvirtadienį apie tai buvo kalbėta ir Valstybės saugumo departamente įvykusiame pasitarime.

REKLAMA

Lietuvos bankų asociacijos prezidento Eduardo Vilkelio teigimu, nėra jokio pagrindo abejoti stabilia Vilniaus banko padėtimi - 98 proc. jo kapitalo priklauso Švedijos SEB grupei, vienai bankų paslaugų lyderių Šiaurės šalių regione.

Vilniaus banko prezidentas Julius Niedvaras teigė dar nežinąs, ar gandai turėjo kokį nors poveikį bankui, tačiau 2002-ųjų pabaigoje jo rodikliai buvo geresni nei metų pradžioje.

"Sunkiai Lietuvoje surastumėte bendrovę, kurios metinis pelnas viršytų 100 mln. litų", - dienraščiui sakė J.Niedvaras.

REKLAMA
REKLAMA

"Galbūt gandai apie banką yra kažkam naudingi. Negalime nei paneigti, nei patvirtinti, kad juos paskleidė konkurentai, tačiau aišku, kad gandai neturi pagrindo, - tvirtino Lietuvos banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas. Anot jo, bankas turi pakankamai lėšų, kad įvykdytų visus įsipareigojimus.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų