• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį (01.28) Vilniuje oficialiai įkurta visuomeninė sporto organizacija Lietuvos kūno kultūros ir sporto sąjunga (LKKSS). Pasak jos pirmininko, graikų-romėnų imtynių pasaulio čempiono ir viešbučio "Adelita" vadovo Rimanto Bagdono, daugelis žymių sportininkų, trenerių, visuomenės veikėjų vis dažniau konstatuoja, kad šalyje itin juntama masinio sporto judėjimo krizė.

REKLAMA
REKLAMA

Negali nekelti susirūpinimo prasta sporto mokyklų, stadionų, aikštynų būklė, augantis jaunimo nusikalstamumas, plintanti narkomanija. Burtis į klubus, turiningai mankštintis, pritraukti reikiamas investicijas, apsirūpinti būtiniausiu sporto inventoriumi ilgą laiką neskatino pelnytai kritikuoti "Labdaros ir paramos" bei kiti sporto įstatymai. Mokamos paslaugos šiandien įkandamos toli gražu ne visiems. Dėl šių priežasčių prarandamas ir ne vienas būsimasis čempionas, vis dažniau jauni žmonės ima varstyti medicinos kabinetų duris.

REKLAMA

Naujoji visuomeninė sporto organizacija kaip tik ir ketina rimtai atkreipti dėmesį į minėtas tendencijas, į visuomeninę ir daugialypę kūno kultūros ir sporto paskirtį bei reikšmę, į jaunimo migracijos, laisvalaikio, saviraiškos, sveikos gyvensenos, į socialines sporto veteranų problemas, siekiant kur kas efektyviau realizuoti masinio sporto judėjimo idėjas.

LKKSS pirmininko pavaduotojais tapo 2000 metų Sidnėjaus (Australija) olimpinis disko metimo čempionas Virgilijus Alekna ir Seimo narys Algirdas Butkevičius.

Koordinatoriumi išrinktas žurnalistas Rimvydas Delkus.

Atsakingosios sekretorės pareigos patikėtos pasaulio kulkinio šaudymo čempionei Auksei Treinytei.

Sąjungos tarybos nariais išrinkti Seimo nariai Arvydas Vidžiūnas ir Vytautas Lapėnas.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų