• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išrinktasis prezidentas Rolandas Paksas į susitikimą su Valstybės saugumo departamento (VSD) generaliniu direktoriumi Mečiu Laurinkumi pasikvietė ir buvusį savo rinkimų štabo narį Remigijų Ačą, kuris pats prisistato esąs "privatus asmuo".

REKLAMA
REKLAMA

Išrinktojo prezidento atstovas spaudai Aidas Petrošius į susitikimą nepateko, nes, pasak jo paties, jam negalima susipažinti su valstybės paslaptimis.

REKLAMA

Tačiau verslininkui iš Raseinių R. Ačui, kuris yra Liberalų demokratų partijos pirmininko pavaduotojas ir buvęs R. Pakso rinkimų štabo pirmininkės pavaduotojas, ši aplinkybė nesutrukdė dalyvauti susitikime su VSD vadovu.

BNS paprašytas papasakoti apie susitikimą, R. Ačas atsisakė tai padaryti, paaiškinęs, kad yra "privatus asmuo".

"Kai užimsiu pareigas, tada atsakysiu į visus klausimus", - BNS sakė R. Ačas. Jis nesukonkretino, kokias pareigas Prezidentūroje jis ketina užimti.

REKLAMA
REKLAMA

M. Laurinkus po susitikimo žurnalistams sakė, kad susitikime jis pristatė departamento veiklą, darbo kryptis, struktūrą ir turimus resursus.

BNS žiniomis, R. Ačas turėjo įmonę, kuri vertėsi krovinių gabenimu į Vokietiją.

Tuo tarpu antradienį vykusiame susitikime su kitos teisėsaugos institucijos - Generalinės prokuratūros vadovais - dalyvavo viešųjų ryšių bendrovės vadovas Aurelijus Katkevičius, kuris per rinkimų kampaniją dirbo R. Paksui.

Iki šiol Prezidentūroje, pasak jos darbuotojų, nebuvo įprasta kviesti į Prezidento susitikimus su teisėsaugos ar specialiųjų tarnybų vadovais privačių bendrovių atstovus.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų