• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karo policija tiria šovinių vagystę iš Klaipėdoje esančio Karinių jūrų pajėgų (KJP) ginklų sandėlio, pirmadienį (01.27) BNS informavo krašto apsaugos viceministras Jonas Gečas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis komentavo dienraščio "Klaipėda" pirmadienį paskelbtas žinias, jog praėjusią savaitę iš sandėlio, esančio prie Kairių poligono, neaiškiomis aplinkybėmis dingo daug kovinių šovinių ir Kalašnikovo automatų.

REKLAMA

"Ginklai tikrai nebuvo pavogti. Kiek ir kokiomis aplinkybėmis pavogta šovinių, tiria Karo policija. Iškelta baudžiamoji byla, apie tyrimą informuota prokuratūra", - sakė viceministras.

Jo teigimu, Krašto apsaugos ministerijos generalinė inspekcija taip pat pradėjo tyrimą, ar vagystę galėjo lemti vadų ir kitų kariuomenės pareigūnų padaryti tvarkos ir drausmės pažeidimai.

"Girtavimas tarnybos vietoje yra viena iš galimų versijų", - BNS sakė J. Gečas.

Anot dienraščio "Klaipėda", į laivyno ginklų sandėlį nusikaltėliai pateko nukirpę spynas. Tačiau kol kas nežinoma, kaip vagys įveikė sandėlio teritoriją juosiančią spygliuotą tvorą, ginkluotą apsaugą ir šunis.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip laikraščiui sakė KJP štabo viršininkas Olegas Mariničius, į ginklų sandėlį įleidžiama tik su specialiais jo paties ar sargybos viršininko leidimais. Sargyba akylai stebi atvykėlius.

Lietuva lapkritį gavo pakvietimą prisijungti prie NATO, kurios visateise nare turėtų tapti 2004-aisiais.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų