• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį (04.17) pasaulio prekybos aikštelės pradeda darbą, sparčiai silpstant pagrindiniams verslo aktyvumo rodikliams. Analitikų vertinimais, šios tendencijos atsiradimą išprovokavo pagrindinio Volstryto indekso "Dow Jones" kritimas per 1,7 procento. Tai didžiausias indekso smukimas per pastarąjį mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai aiškina, kad karas Irake jau buvo išbrauktas iš pagrindinių veiksnių, veikiančių situaciją JAV finansų rinkose, sąrašo. Investuotojai vis labiau nerimauja dėl šalies ūkio būklės. Visų pirma daugelio didelių korporacijų pirmojo ketvirčio finansiniai rezultatai buvo geresni, nei buvo prognozuota, tačiau nebuvo pakankamai stiprūs, kad galėtų palaikyti pastarųjų trijų sesijų augimo tendencijas. Bendrovės "Independence Investments" vyriausiojo viceprezidento Johno Forelli (Džono Forelio) teigimu, "kol kas dar niekas nemano, kad JAV ekonomika pradėjo dirbti visu pajėgumu".

REKLAMA

JAV federalinio iždo banko ataskaitoje pažymima, kad pramonės gamybos apimtys JAV sparčiai mažėja nuo pačios metų pradžios. Tuo tarpu plataus vartojimo prekių kainų indeksas kovo mėnesį, palyginti su vasariu, paaugo 0,3 proc. Infliacijos augimą spartina JAV valdžios pranešimai apie ketinimus pradėti apmokėti Irako darbininkų darbą JAV doleriais.

Šios rinkos naujienos netruko paveikti JAV dolerio pozicijų Europoje. Iki ketvirtadienio ryto JAV dolerio kursas euro atžvilgiu krito 1,51 proc., iki 1,0917 JAV dolerio už vieną eurą.

Analitikų nuomone, JAV valiutą pradeda neigiamai veikti "rimti sunkumai", su kuriais šiuo metu susidūrė Amerika, bandydama atkurti pilietinę visuomenę Irake ir "įlieti" ją į ekonomiką.

ITAR-TASS-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų