REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas po svarstymo antradienį (04.01) pritarė Vyriausybės teikiamai pataisai panaikinti draudimą ant alkoholinių gėrimų gaminių dėti valstybės institucijų atvaizdus ir pavadinimus.

REKLAMA
REKLAMA

Seime kilusi diskusija leisti ar neleisti gaminti "Seimo", "Prezidento" ar panašią degtinę" virto iškalbos varžybomis.

REKLAMA

Pataisos šalininkas liberalas Domininkas Velička ironizuodamas teigė, kad iki šiol galiojantis draudimas "apsaugojo valstybės institucijas nuo nepadorių paveiksliukų taip, kaip viduramžiais išjodami vyrai į karą apsaugodavo savo moteris: uždėdavo tam tikrus prietaisus, kad išsaugotų padorumą ir nekaltybę".

"Iš tikrųjų šitas įstatymas buvo ir kvailas, ir tiesiog nereikalingas. Pasirodo, kad valstybės institucijos yra kažkokia šventykla, kurios negalima pavaizduoti ant vyno, ant degtinės butelio", - piktinosi Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA

Anot D. Veličkos, jam labiau gėdinga atrodo tai, jog Seime trūksta tualetų.

"Vyriausybė pasiūlė, kad valstybinės institucijos nėra šventos. Jos leidžia girtuokliauti, vadinasi, nieko blogo nėra, kad ant degtinės butelių būtų vaizduojami be herbo, be kitų valstybinių simbolių tų pastatų siluetai", - teigė pataisą pristatęs Ekonomikos komiteto narys Julius Veselka.

Parlamentaras pažymėjo, kad "žmones nugirdo ne butelis, ne atvaizdas, bet turinys".

Pataisai prieštaravęs Artūras Vazbys nesutiko su tokia nuomone ir ragino parlamentarus neleisti, jog Seimo vardu būtų reklamuojama degtinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Siūlau Seimui nedalyvauti kaip institucijai alkoholio reklamoje", - teigė A. Vazbys.

Tam pritarė ir socialdemokratė Birutė Vėsaitė.

"Ar alkoholis yra skatintina prekė? Tikrai ne. Kas tai - vitaminas, šventasis Gralis, kad ant jo reikia Seimo atvaizdų? Nekurkime precedentų, kad Seimo vardas būtų darkomas ant kiaušinių, ant tualetinio popieriaus, ant degtinės ir visur kitur", - teigė socialdemokratė.

Kiti parlamentarai abejojo, ar Seimo vardas ant degtinės butelio gali pritraukti pirkėją.

"Seimo ir visų valstybinių institucijų reitingai tokie žemi, kad negalima vadinti gero šnapso tokiais prastais užrašais", - replikavo Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų frakcijos narys Viktoras Rinkevičius.

REKLAMA

"Ko gero, "Seimo degtinės" niekas nenorės gerti", - sakė socialdemokratas Rimantas Sinkevičius, siūlęs visas degtinės rūšis pavadinti valstybinių institucijų vardais ir taip kovoti už blaivybę.

Pataisos, draudžiančios ant alkoholio gaminių vaizduoti valstybinių institucijų pataisus ir pavadinimus, buvo priimtos praėjusį birželį.

Teigiama, kad nepanaikinus draudimo, "Prezidento" degtinę į specialiai pagamintus butelius pilstanti bendrovė "Stumbras" dėl to patirtų per milijoną litų nuostolių.

Anksčiau taip pat buvo planuota iš Estijos importuoti "Seimo" degtinę.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų