• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausias šalyje komercinis Vilniaus bankas ir trečias pagal dydį Lietuvos žemės ūkio bankas sujungia savo bankomatus į didžiausią tinklą - 319 bankomatų visoje Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo šiol klientai, turintys Vilniaus banko ar LŽŪB išduotas mokėjimo korteles, visuose Vilniaus bankui ir LŽŪB priklausančiuose bankomatuose turės tokias pat, kaip ir savo banke, nustatytas pinigų išgryninimo ir sąskaitos likučio pasitikrinimo sąlygas.

REKLAMA

Lietuvos žemės ūkio bankas jau yra įrengęs 95 bankomatus. Šiais metais planuojama įrengti dar 45 pačius moderniausius bankomatus, tinkančius aptarnauti ir mikroprocesorines mokėjimo korteles. Lietuvos žemės ūkio bankas valdo 10 proc. mokėjimo kortelių rinkos. Šiuo metu bankas yra išdavęs apie 170 tūkst. mokėjimo kortelių ir planuoja iki metų pabaigos jų skaičių padvigubinti.

Vilniaus bankas turi 224 bankomatų tinklą. Beveik visi bankomatai yra tinkami aptarnauti modernesnes mikroprocesorines mokėjimo korteles. Bankas yra išdavęs apie 630 tūkst. mokėjimo kortelių ir šiais metais planuoja kortelių skaičių stipriai padidinti. Vilniaus bankas valdo apie 38 proc. mokėjimo kortelių rinkos ir beveik 49 proc. mokėjimo kortelių rinkos apyvartos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus banko prezidento Juliaus Niedvaro, ši sutartis atvira ir kitiems bankams.

Antrasis pagal dydį "Hansa-LTB" bankas turi 275 bankomatus. Banko valdybos narys, elektroninės bankininkystės tarnybos vadovas Antanas Danys “Eltai” komentavo kitų dviejų bankų susitarimą dėl bendro bankomatų tinklo: "Mes įvertinsime tą aljansą ir spręsime, ką pasiūlyti klientams".

Mokėjimo kortelių operacijų tiesioginį autorizavimą ir vietinį atsiskaitymą šių ir daugumos kitų šalies bankų atlieka UAB "Mokėjimo kortelių sistemos" (MKS).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šioje sistemoje nedalyvauja 251 bankomatą turintis "Snoras", ketvirtas pagal dydį tarp komercinių bankų. Jo atstovas spaudai Gintaras Jatkonis “Eltai” teigė, kad techniškai dabar būtų neįmanoma prisijungti prie MKS sistemos, nes "Snoras" leidžia kitokias mikroprocesorines korteles ir jas aptarnauja iš savo centro.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų