REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV pajėgos ketvirtadienį (04.03) priartėjo per 15 kilometrų nuo centrinės Bagdado dalies ir kontroliuoja pietines Irako sostinės prieigas, pranešė aukšto rango amerikiečių pajėgų vadas.

REKLAMA
REKLAMA

20 000 karių turinčios 3-iosios pėstininkų divizijos vadas, generolas majoras Bufordas Blountas (Bafordas Blauntas) pranešė, kad jo antrosios brigados kareiviai kontroliuoja svarbią kryžkelę, esančią į pietus nuo Bagdado.

REKLAMA

Pasak jo, šie kareiviai yra už 15 kilometrų nuo Bagdado centro ir "blokuoja pietinį privažiavimą prie Irako sostinės".

Kitas tos pačios divizijos karininkas sakė, kad priešakiniai jos daliniai yra šalia pagrindinio Bagdado oro uosto, maždaug už 20 kilometrų į vakarus nuo miesto centro. "Mes esame šalia, tačiau kol kas... dar nepasiekėme tikslo, - sakė karininkas. - Aš tikrai nemanau, kad tai ilgai truks".

Katare įsikūrusio JAV Centrinės vadovybės štabo atstovas spaudai kapitonas Frankas Thorpas (Frenkas Torpas) taip pat sakė, JAV kariuomenė yra šalia Bagdado, tačiau išsamesnių žinių operacijos saugumo sumetimais nesuteikė.

REKLAMA
REKLAMA

Specialiųjų pajėgų komandosai praėjusią naktį taip pat "priartėjo" prie sostinės, sakė F. Thorpas."Praėjusią naktį mums pavyko užkirsti kelią kelių svarbių infrastruktūros objektų sugriovimui, įskaitant tiltus ir užtvanką", - sakė F. Thorpas, išsamiau nekomentuodamas.

Pasak jo, Irako Respublikos gvardijos Bagdado ir Medinos divizijos praktiškai nebeegzistuoja kaip patikima karinė galia. Tačiau jis pripažino, kad Irako kareiviai galėjo paprasčiausiai pasprukti, kad kitą dieną vėl stotų į mūšį.

Jis taip pat pranešė, kad 1-asis jūrų pėstininkų ekspedicinis būrys įžengė į Kuto miestelį, esantį maždaug už 150 kilometrų į pietryčius nuo Irako sostinės.

AFP-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų