REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) taryba LRT generaliniu direktoriumi išrinko Lietuvos radijo direktorių Kęstutį Petrauskį, kuris pastaruoju metu laikinai ėjo ir LRT vadovo pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį vykusiame konkurse K.Petrauskis įveikė kitus keturis kandidatus. Į LRT vadovo kėdę taip pat pretendavo laidų prodiuseris Saulius Sondeckis, buvęs operatorius, "11 kanalo" direktorius Zigmas Gružinskas, kultūrininkas Donatas Valančiauskas bei verslininkas Darius Norkus.

REKLAMA

Tapęs LRT vadovu, K.Petrauskis turės pasirinkti savo pavaduotojus - Lietuvos televizijos ir Lietuvos radijo direktorius.

Kaip po LRT tarybos posėdžio žurnalistams sakė K.Petrauskis, apie komandos narius kalbėti dar anksti. Tačiau jis jau yra numatęs galimus kandidatus į savo pavaduotojus ir per dvi savaites planuoja juos pateikti Tarybai tvirtinti.

Prieš Tarybos posėdį LRT tarybos pirmininkas Marcelijus Martinaitis sakė, kad svarbu išrinkti tokį vadovą, kuris užtikrins vykdomų reformų tęstinumą.

REKLAMA
REKLAMA

Apibūdindamas naująjį vadovą, M.Martinaitis teigė, kad K.Petrauskis yra "pažįstamas žmogus", Taryba turėjo progą keletą metų stebėti jo darbą Lietuvos radijo direktoriaus poste.

K.Petrauskis žadėjo tęsti reformas ir siekti, kad visuomeniniam transliuotojui būtų daroma kuo mažesnė įvairių interesų ir politinių grupių įtaka. Jis taip pasisakė už LRT abonentinio mokesčio įvedimą.

Paklaustas, kaip jam pavyks išvengti politikų spaudimo, K.Petrauskis sakė suprantąs, kad LRT vadovo postas yra didelis iššūkis, tačiau išreiškė viltį, jog per trylika nepriklausomybės metų išaugo politinė kultūra ir kad spaudimas mažės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ankstesnis LRT vadovas Valentinas Milaknis iš generalinio direktoriaus posto atsistatydino kovo pradžioje neištvėręs politikų spaudimo.Kartu su juo iš pareigų pasitraukė Lietuvos televizijos direktorė Rita Miliūtė. Radijo direktorius K.Petrauskis tuomet buvo paskirtas laikinuoju LRT vadovu.

40-metis K.Petrauskis - buvęs Vilniaus pedagoginio instituto Istorijos fakulteto prodekanas, dienraščio "Lietuvos aidas" bei savaitraščio "Veidas" vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų