• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos centrinis bankas pripažįsta, kad karo Irake padarinių pasaulio ekonomikai įvertinti kol kas neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA

"Atsižvelgiant į tai, kad situacija yra neeilinė, ūkio plėtros perspektyvų įvertinimas tampa gerokai sudėtingesnis", - pažymima ECB pareiškime. Tačiau ECB ekspertai priduria, kad, kai tik situacija išaiškės, banko analitikai nedelsdami atliks karo ekonominio poveikio tyrimą.

REKLAMA

ECB vertinimais, šiais metais euro zonos ūkio augimas bus nežymus. ECB prezidento Wimo Duisenbergo (Vimo Duisenbergo) prognozėmis, augimas sudarys ne daugiau kaip 1 procentą.

Banko pareiškime nėra jokių nurodymų į tolesnę ECB politiką bazinių palūkanų normų keitimo klausimu. Europos centrinis bankas pabrėžia, kad dabartinis bazinių palūkanų normų lygmuo padės išsaugoti kainų stabilumą, užkirsti kelią infliacijos augimui ir sustiprinti konjunktūrą. Balandžio pradžioje ECB patvirtintas sprendimas išsaugoti bazines palūkanų normas ties 2,5 proc. riba pagrįstas banko ekspertų įsitikinimu, kad kainos euro zonoje išliks stabilios.

Tuo tarpu, "Handelsblatt" teigimu, didžioji dalis ekspertų tikisi, kad politinė ir finansinė aplinka, staigiai pablogėjusi nuo karo Irake pradžios, netrukus pagerės.

dpa-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų