REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje šeštadienį (04.05) posėdžiavusi partijos "Socialdemokratija 2000" taryba nusprendė siekti pakeisti nuomonę apie partiją ir 2004-aisiais tapti parlamentine partija.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigiama pranešime spaudai, posėdyje pritarta laikinai einančio partijos pirmininko pareigas Arvydo Akstinavičiaus pateiktam tolesniam partijos veiklos ir veiksmų planui 2003 metams, kuriame akcentuojamas savarankiškumas ir siūloma tvirtai laikytis pasirinktos krypties, principų bei nuostatų, taip pat stiprinti partijos poziciją, keisti jos psichologinį klimatą ir formuoti kitokį įvaizdį bei nuomonę apie save.

REKLAMA

Pasak pranešimo spaudai, partijos tikslas - po 2004 metų Seimo rinkimų tapti parlamentine partija.

Partiją "Socialdemokratija 2000" 1999 metų pabaigoje įkūrė grupė buvusių Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) narių, nepritariančių pastarosios jungimuisi su Lietuvos demokratine darbo partija (LDDP).

LSDP ir LDDP susijungė 2001 metų sausį.

Socialdemokratams "dutūkstantininkams" politinė veikla nebuvo sėkminga. Partija neturi nė vieno atstovo Seime, o gruodį vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose iškovojo tik vieną iš 1560 mandatų.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, partija suformavo agitacijos už narystę Europos Sąjungoje (ES) štabą, kuriam vadovaus buvęs partijos pirmininkas Rimantas Dagys, kuris kovo pabaigoje sustabdė savo įgaliojimus.

Referendumas dėl Lietuvos narystės ES vyks gegužės 10-11 dienomis. Naujausi sociologiniai tyrimai rodo, kad šalies narystę ES palaiko 65,6 proc. Lietuvos gyventojų.

Lietuva ketina tapti visateise organizacijos nare 2004-ųjų metų gegužės 1 dieną.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų