REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV vadovaujamų pajėgų leidimų tikrinimo punkte į šiaurės vakarus nuo Bagdado penktadienį (04.04) sprogus automobiliui, žuvo trys kariai, nėščia moteris bei automobilio vairuotojas, penktadienį pranešė JAV kariuomenės pareigūnai, teigę, kad tai buvo dar vienas savižudiškas išpuolis.

REKLAMA
REKLAMA

"Praėjusį vakarą prie 18 km nuo Hadisos užtvankos esančio koalicijos pajėgų tikrinimo posto privažiavo civilinis automobilis. Iš jo išlipo nėščia moteris ir pradėjo šaukti, - sakoma JAV Centrinės vadovybės Katare išplatintame pranešime. - Tuo metu civilinis automobilis sprogo ir žuvo trys link jo ėję koalicijos pajėgų kariai, o dar du buvo sužeisti. Per išpuolį taip pat žuvo nėščia moteris bei automobilio vairuotojas".

REKLAMA

Apie žuvusių karių tautybę kol kas nepranešama. Incidentas įvyko į šiaurės vakarus nuo Bagdado esančiame rajone, kur veikia koalicijos specialiosios pajėgos, tačiau JAV vadovaujamos sausumos pajėgos čia dar negausios.

"Manome, kad tai dar vienas beviltiškas žlungančio režimo išpuolis. Tai tarptautines konvencijas pažeidžiantis veiksmas, kurį ir toliau naudoja Irako režimas", - sakė JAV armijos atstovas spaudai, jūrų pėstininkų kapitonas Stewartas Uptonas (Stiuartas Aptonas).

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar tai buvo savižudžio išpuolis, jis atsakė: "Taip".

Šeštadienį kitame tikrinimo poste sprogus savižudžio kovotojo automobiliui, žuvo keturi JAV kariai.

Po šio išpuolio amerikiečių kariai tapo ypač atsargūs. Antradienį prie netoli Bagdado esančio kontrolės posto jie nušovė neginkluotą irakietį, o kiek anksčiau per panašų incidentą prie amerikiečių kontrolės posto žuvo septyni irakiečiai - moterys ir vaikai. Šie incidentai išprovokavo dar didesnį arabų pasipiktinimą JAV vadovaujama karo operacija.

JAV pareigūnai praėjusią savaitę pranešė užėmę Hadisos užtvanką ir sustabdę laisvą irakiečių automobilių judėjimą kelyje iš Bagdado į gimtąjį prezidento Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) Tikrito miestą. Šis kelias yra į rytus nuo užtvankos.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų