REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne tik opozicinės Seimo frakcijos, bet ir valdančiosios koalicijos partneriai socialliberalai po sekimo skandalo bei nepagrįstų vidaus reikalų ministro Juozo Bernatonio kaltinimų ir veiksmų policijos generalinio komisaro Vytauto Grigaravičiaus atžvilgiu pasisako už tinkamą ministro veiksmų įvertinimą bei jo pasitraukimą iš posto.

REKLAMA
REKLAMA

Naujosios sąjungos ir Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas taip pat paragino J. Bernatonį atsistatydinti.

REKLAMA

Trečiadienį Seimo laikinoji tyrimo komisija paskelbė išvadas, kuriose nepatvirtino vidaus reikalų ministro J. Bernatonio kaltinimų apie esą vykdytą neteisėtą duomenų rinkimą su policijos generalinio komisaro žinia. Komisija taip pat nustatė, jog vidaus reikalų ministro įsakymas nušalinti policijos generalinį komisarą nuo einamų pareigų bei jam surengta atestacija nebuvo teisiškai pagrįsti.

Anot Naujosios sąjungos pareiškimo, ministro veiksmus pirmiausiai turėtų įvertinti Vyriausybės vadovas ir Prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

"Mūsų koalicijos partneriai socialdemokratai turi didžiulę politinę patirtį, taip pat puikiai žino pasaulinę politinio vertinimo praktiką, taikomą panašiais atvejais demokratinėse valstybėse. Tikime, kad socialdemokratai tinkamai politiškai įvertins savo deleguoto ministro J. Bernatonio veiksmus", rašoma Naujosios sąjungos frakcijos pareiškime.

Eltos žiniomis, ketvirtadienį susiklosčiusią padėtį dėl vidaus reikalų ministro svarstys Socialdemokratų partijos vadovybė. Tačiau sprendimus pagal partijos statutą priima tik partijos prezidiumas ir taryba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų partijos tarybos posėdis įvyks penktadienį Vilniuje. Jei iki to laiko pats J. Bernatonis neatsistatydins, veikiausiai sprendimas bus priimtas tarybos posėdyje. Neoficialiomis žiniomis, nemaža dalis Socialdemokratų partijos ir jos frakcijos Seime narių pasisako už J. Bernatonio pasitraukimą iš ministro posto.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų