REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentaro Viktoro Uspaskicho rengiamo referendumo dėl Seimo rinkimų sistemos pakeitimo iniciatyvinei grupei jau pavyko surinkti daugiau nei du trečdalius reikalingų parašų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, kaip rašo dienraštis "Lietuvos žinios", Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) jau gauna piliečių skundus, kad jų parašai buvo surinkti apgaule.

REKLAMA

Pasak VRK pirmininko Zenono Vaigausko, V.Uspaskicho inicijuoto referendumo iniciatyvinės grupės atstovas jį informavo, kad jau surinkta 200 tūkstančių rinkėjų parašų. Iniciatyvinė grupė žada iki gegužės 19 dienos pateikti VRK parašų rinkimo lapus, kuriuose bus ne mažiau kaip 300 tūkstančių parašų, būtinų referendumui rengti.

Turtingiausiu Seimo nariu tituluojamas V.Uspaskichas dienraščiui teigė, kad šiuo metu surinkta kur kas daugiau nei 200 tūkstančių rinkėjų parašų.

REKLAMA
REKLAMA

"Įstatyme numatyta riba dar nepasiekta, tačiau liko mažai", - sakė Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas.

Tuo tarpu VRK trečiadienį įspėjo referendumo iniciatyvinę grupę dėl gyventojų skundų. "Lietuvos žinių" duomenimis, į VRK kreipėsi Druskininkų gyventojas, kuris skundėsi, kad balandžio 16 dieną gatvėje nepažįstamas žmogus rinko parašus "dėl Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą".

Pasak vyriškio, žmonės noriai pasirašinėjo, nekreipdami dėmesio, kas lapuose parašyta, nors tekstas bylojo, kad parašai renkami Seimo rinkimų sistemos pakeitimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Druskininkų gyventojas nurodė, kad taip buvo apgauti bent trys jo kaimynai ir dar keli kitose miesto vietose gyvenantys žmonės.

Skundą VRK parašęs pilietis reikalauja jo ir kaimynų parašus anuliuoti.

Pasak Z.Vaigausko, tai jau ne pirmas panašus skundas dėl pažeidimų renkant parašus V.Uspaskicho inicijuotam referendumui.

Parašų rinkimo lapus šio referendumo organizatoriams VRK išdavė vasario 19 dieną. Nuo tada pradėtas skaičiuoti trijų mėnesių parašų rinkimo terminas.

Seimo nario V.Uspaskicho inicijuojamu referendumu siūloma į Seimą rinkti 71 parlamentarą vienmandatėse apygardose, turinčiose vienodą skaičių rinkėjų, bei dar 60 parlamentų - po vieną nuo kiekvienos savivaldybės, nepriklausomai nuo joje gyvenančių rinkėjų skaičiaus.

Šiuo metu į Seimą 71 parlamentaras renkamas vienmandatėse apygardose, 70 - pagal partijų sąrašus daugiamandatėje apygardoje.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų